Τρίτος κορυφαίος προορισμός για την κρουαζιέρα

Την θέση της στον τουρισμό ενισχύσε για άλλη μια φορά η χώρα μας, η οποία σύμφωνα με έρευνα που έγινε από την Cruise Lines International Association Ευρώπης ήταν ο τρίτος κορυφαίος προορισμός για κρουαζιέρα το 2013.
Η ομορφιά των ελληνικών νησιών και η φιλοξενία των κατοίκων της έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο ώστε αυτή η διάκριση να γίνει πραγματικότητα, καθώς κατάφεραν να προσελκύσουν πάνω από 4 εκατομμύρια επισκέπτες. Η οικονομική δε ενίσχυση της χώρας μας από αυτό το γεγονός είναι μεγίστης σημασίας, αφού μπήκαν στα ταμεία της 574 εκ ευρώ, ενώ οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν έφτασαν τις 11,000.

Για το Νησί μας το θέμα των κρουαζιερόπλοιων, είναι ένα που έχει απασχολήσει πολύ καιρό την κοινωνία. Η αδυναμία του λιμανιού να φιλοξενήσει τόσο μεγάλα πλοία έχει στοιχίσει οικονομικά στο νησί, καθώς θα εκτόξευε τον τουρισμό.
Οι προσπάθειες που γίνονται να αλλάξει το υπάρχον σκηνικό έχουν ενταθεί σημαντικά το τελευταίο χρονικό διάστημα, με την πρόταση της CTM Hellas που ανέδειξε και την Κεφαλλονιά να έχει πέσει στο τραπέζι.
Η συγκεκριμένη εταιρία έχει προτείνει τρόπους ώστε τα κρουαζιερόπλοια να έχουν καλύτερη πρόσβαση στο λιμάνι του νησιού, ενώ τονίζει ότι εφόσον επετευχθεί κάτι τέτοιο η άνοδος του τουρισμού στην Ζάκυνθο θα είναι εντυπωσιακή.