Στις 11 Σεπτέμβρη ξεκινάνε τα σχολεία

Tον γρίφο για το πότε τελικά θα ξεκινήσει η νέα σχολική περίοδος έλυσε ο νέος Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. Ανακοινώνοντας ότι το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει την 11η Σεπτεμβρίου έβαλε τέλος σε κάθε είδους φημολογία.
Τα πράγματα άλλαξαν άρδην με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αφού ότι μεταρρύθμιση επρόκειτο να γίνει καταρρίφθηκε.
Ο κ. Λοβέρδος δείχνει την πρόθεση να μείνει στην υπάρχουσα διάταξη, μην θέλοντας να αλλάξει το σχολικό πρόγραμμα που κάθε χρόνο ξεκινάει σχεδόν την ίδια ημερομηνία. Ο λόγος που το πράττει αυτό είναι κυρίως οι μεταθέσεις και αποσπάσεις καθηγητών στα σχολεία που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα ενόψει του νέου έτους όπως και το γεγονός ότι οι χειμερινές διακοπές για τους μαθητές είναι «κουτσουρεμένες» σε σχέση με άλλες χώρες που σταματάνε τα μαθήματα για δυο με τρεις εβδομάδες.
Επίσης ο Υπουργός Παιδείας επιθυμεί να επανεξετάσει το περιεχόμενος της Τράπεζας Θεμάτων της Α’ Λυκείου, για το οποίο έγιναν πολλά παράπονα την φετινή σχολική περίοδο. Να θυμίσουμε πως το συγκεκριμένο σύστημα προκάλεσε πολλές απορίες στους μαθητές που δυσκολεύτηκαν πολύ να πάρουν την εξεταστέα ύλη και να μπορέσουν να διαβάσουν αποτελεσματικά.
Τέλος αξίζει να σημειώσουμε πως ο κ. Λοβέρδος εμφανίζεται αρνητικός στο ενδεχόμενο να καταργηθεί η αργία του Αγίου Ιωάννη στις 7 Ιανουαρίου και των Τριών Ιεραρχών στις 30 του ίδιου μήνα, φανερώνοντας την αντίθεση του στο συγκεκριμένο γεγονός.