Απόκριες με χορό και όχι με σεισμό

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: Μ. ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ
Με θέμα και πηγή έμπνευσης τους σεισμούς θα διεξαχθεί το φετινό Κεφαλλονίτικο Καρναβάλι που διοργανώνει η ΚΕΔΗΚΕ στο Αργοστόλι και στο Ληξούρι. Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε η πολυτέλεια χρόνου για να γίνουν μεγάλες προετοιμασίες, οι διοργανωτές του Δήμου εργάζονται πυρετωδώς αυτή την εβδομάδα για να προσφέρουν ένα θέαμα που θα βοηθήσει, τουλάχιστον, στην ανάταση της ψυχολογίας των σεισμοπλήκτων. Στο πλαίσιο αυτό, επισκεφθήκαμε την αποθήκη στη βρίσκεται στη Βιομηχανική Περιοχή του Αργοστολίου και είδαμε τις εργασίες που γίνονται για το στήσιμο των αρμάτων. Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος θα μετατραπεί σε Βασιλιά Εγκέλαδο (ή Καρνάβαλο «Ρίχτερ», όπως ανακοίνωσε η ΚΕΔΗΚΕ) και το βράδυ της Κυριακής θα παραδοθεί στις φλόγες για να «ξορκιστεί» το κακό! Στο πέρασμα του θα ακολουθούν ακόμη καθηγητές σεισμολογίας, μηχανικοί και όχι μόνο. Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το μεσημέρι του Σαββάτου από την κεντρική πλατεία του Αργοστολίου και θα κορυφωθούν την Κυριακή με τη μεγάλη παρέλαση στο Ληξούρι.

Αντιδράσεις για το κλείσιμο του ΕΟΤ στο Αργοστόλι
Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει και στην Κεφαλονιά το κλείσιμο του γραφείου του ΕΟΤ στο Αργοστόλι, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού.
Μια κίνηση που θεωρούν εύλογα ότι θα συνδυαστεί ως επακόλουθο των ισχυρών σεισμών και θα αποτελέσει ένα ακόμα «χτύπημα» εν όψει της τουριστικής περιόδου. Στο πλαίσιο αυτό, ο Θόδωρος Γαλιατσάτος, υποψήφιος Περιφερειάρχης με την ΑΝΑΣΑ, εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας που αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η κατάργηση του γραφείου τουρισμού στο Αργοστόλι, σε μια περίοδο που όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό προσπαθούν να ανακάμψουν από τα πολλά προβλήματα που επισώρευσε ο σεισμός, δείχνει ανάγλυφα πόσο αναξιόπιστες είναι οι κυβερνητικές εξαγγελίες για βοήθεια, και αποκαλύπτει ότι το μόνο που ενδιαφέρει τους υπουργούς που επισκέπτονται το νησί είναι ο επικοινωνιακός λαϊκισμός, όπως άλλωστε το ίδιο έπραξε και η αρμόδια υπουργός κα Κεφαλογιάννη!». Τους λόγους που θα πρέπει να παραμείνει το γραφείο τουρισμού στο Αργοστόλι και να μην μεταφερθεί στην Πάτρα ανέλυσε ακόμη με επιστολή του στην κα Κεφαλογιάννη και ο Πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων, Σπύρος Γαλιατσάτος.

Καταγγελία της Ενωσης Φοροτεχνικών
Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά έστειλε σήμερα η Ενωση Φοροτεχνικών Κεφαλονιάς καταγγέλλοντας το γεγονός ότι δεν έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα οι εξαγγελίες που είχε απευθύνει η κυβέρνηση για την ελάφρυνση των σεισμοπλήκτων. Αυτές αφορούν την αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων και της καταβολής ασφαλιστικών εισφορών. «Καταγγείλουμε τις ενέργειες της κυβέρνησης σας απέναντι στους πολίτες και τις επιχειρήσεις που συνεχίζουν να δοκιμάζονται από τις συνέπειες των σεισμών. Εξαγγείλατε μία σειρά μέτρων ανακούφισης και ενίσχυσης όπως η αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων, των ασφαλιστικών εισφορών των αποζημιώσεων κτλ. Κυρίως με την μορφή δελτίων τύπου, όμως όταν έφτασε η ώρα της εφαρμογής των εξαγγελιών με έκπληξη καταλάβαμε ότι… άνθρακες ο θησαυρός» αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τους.Τελευταία άρθρα