Κίνηση Πολιτών Ζακύνθου – Ενημέρωση για τους πλειστηριασμούς και τα χαράτσια

Ενδιαφέρουσα και ουσιαστική συζήτηση πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην εκδήλωση-συνάντηση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσικού Σχολείου. Την διοργάνωση είχε η Κίνηση Πολιτών Ζακύνθου και θέμα: «Κίνηση Ζακυνθινών Πολιτών ενάντια στην Κρατική και Τραπεζική Αυθαιρεσία».
Στο κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών ανταποκρίθηκαν πάνω από 200 πολίτες, οι οποίοι έφυγαν από το Μουσικό Σχολείο με λυμένες πολλές από τις απορίες τους σχετικά με τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις που καθημερινά… «χτυπούν» την πόρτα μας.
Την εισαγωγή της εκδήλωσης έκαναν τα μέλη της Κίνησης, Χαράλαμπος Κολπονδίνος και Σπύρος Στανίτσας, ενώ στην αίθουσα ήταν η κα. Κατερίνα Κνήτου, (Νομική ομάδα Πολιτών ενάντια στα χαράτσια και τους πλειστηριασμούς, Οργάνωση Αλληλεγγύη για όλους), η οποία ανέπτυξε το θέμα «Πλειστηριασμοί ακινήτων, οδηγός επιβίωσης». Η κα. Κνήτου ως νομικός μίλησε για την ευθεία επίθεση των συνταγματικών αρχών από πλευράς τραπεζών κατά των πολιτών και τόνισε ότι ισχύει ο νόμος Κατσέλη αλλά μόνο για τα φυσικά πρόσωπα και όχι για τους εμπόρους.
Επίσης, μέσω Skype ενημέρωσε τους ζακυνθινούς πολίτες ο κ. Λεχουρίτης Γεώργιος (Πρόεδρος ΙΝΚΑ), με θέμα «Δάνεια, χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Αντιμετώπιση».
Οι ερωτήσεις από τους αγανακτισμένους πολίτες ήταν πάρα πολλές και μάλιστα οι περισσότεροι τοποθετήθηκαν στο προσωπικό τους πρόβλημα, παίρνοντας την ανάλογη απάντηση από τους ομιλητές.