Άσφαιρος και ακίνδυνος ο… τρομοκράτης

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Άσφαιρος και ακίνδυνος αποδείχθηκε ο… τρομοκράτης που προχτές το βράδυ έκανε τη νύχτα – μέρα, αναστατώνοντας τους κατοίκους της Ζακύνθου και της Κεφαλλονιάς. Οι επιστήμονες από την πλευρά τους σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό αλλά για πτώση μετεώρων, θραυσμάτων δηλαδή από τμήμα κομήτη ή αστεροειδούς που διαλύθηκε καθώς εισήλθε στην τροχιά της γης.

“Πέρασε ο κίνδυνος”
Επικοινωνήσαμε τόσο με τον Καθηγητή Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιο Λέκκα ο οποίος μας επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για “πτώση μετεωρίτη και ότι αυτός έπεσε στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κεφαλονιάς και Ζακύνθου με μεγάλη γωνία, προκαλώντας δυνατό κρότο”. Όπως δήλωσε, έχει ξεπεραστεί ο κίνδυνος για νέα πτώση κάποιου μετεωρίτη, επισημαίνοντας “ευτυχώς ο μετεωρίτης έπεσε στη θάλασσα. Εφόσον έχει περάσει μισή ώρα μετά την πτώση δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Κάποια μικρά θραύσματα ενδεχομένως να έπεσαν στο χερσαίο χώρο”.

“Είχε μέγεθος λάχανου”
Μέγεθος λάχανου και βάρος το πολύ δύο κιλών είχε ο μετεωρίτης που έπεσε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ζακύνθου και Κεφαλονιάς, όπως εκτίμησε ο διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύσης Σιμόπουλος, βασιζόμενος στις περιγραφές από την πτώση.
Μιλώντας στο “Ionian Channel” ο κ. Σιμόπουλος ανέφερε ότι το φαινόμενο δεν πρέπει να προκαλεί ανησυχία, αφού “δεν είναι κάτι εξεζητημένο, καθώς κάθε μέρα 100 τόνοι τέτοιων αντικειμένων πέφτουν από το διάστημα στη Γη”.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”
www.imerazante.gr