Η προθεσμία λήγει σήμερα για τις Τοπικές Οργανώσεις

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Προθεσμία μέχρι σήμερα το μεσημέρι έδωσε η Νέα Δημοκρατία σε όσους ενδιαφέρονται να υποβάλουν υποψηφιότητα για Πρόεδρος ή μέλος στις δυο νέες Τοπικές Οργανώσεις που προέκυψαν μετά τη συγχώνευση των υπαρχόντων σε επίπεδο Καλλικρατικών Δήμων. Οι εκλογές των νέων οργάνων θα διεξαχθούν στις 16 Νοεμβρίου.
Σε πυρετώδεις, λοιπόν, διεργασίες βρίσκεται και στο νησί μας, η αναδιοργάνωση του κόμματος και ενώ όλοι ανέμεναν στη Ζάκυνθο ότι η ΝΟΔΕ θα είχε μια Δημοτική Οργάνωση, τελικά λόγω αποστάσεων θα συγκροτηθούν δυο. Μια με χωρική αρμοδιότητα την εδαφική περιφέρεια των πρώην δήμων Ζακυνθίων, Αλυκών, Αρκαδίων, Αρτεμισίων και Λαγανά, και μια των Ελατίων, με έδρα τις Βολίμες και χωρική αρμοδιότητα την εδαφική περιφέρεια του πρώην δήμου.

Οι αλλαγές
Πρόκειται για μια σειρά αλλαγών ενόψει των εσωκομματικών εκλογών που θα διεξαχθούν στα μέσα του Νοεμβρίου, που αναβαθμίζουν και αναδεικνύουν την άμεση συμμετοχή των μελών του κόμματος στις αποφάσεις. Αναφερόμενος στην ανασυγκρότηση των Οργανώσεων του Κόμματος ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιάννης Γιαννούλης με δηλώσεις του στην εφημερίδα μας επεσήμανε ότι “η αναβάθμιση του ρόλου τους θα έρθει από την εισαγωγή θεματικών ενοτήτων και την παραγωγή στοχευμένων πολιτικών προτάσεων που να δίνουν λύσεις στα τοπικά ζητήματα ανά περιοχή και επαγγελματική κατηγορία. Έτσι θα επιτευχθεί η μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη αναδιανομή της εσωτερικής οργάνωσης τα τελευταία χρόνια”.
Αναφερόμενος και στις αλλαγές ξεκαθάρισε ότι “η μεγαλύτερη θα είναι η ανάδειξη του Προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής ο οποίος δεν θα εκλέγεται πλέον από τα μέλη αλλά από ένα πολύ μικρό εκλογικό σώμα”. Επίσης θα συσταθούν και οι περιφερειακές οργανώσεις μία σε κάθε Περιφέρεια της χώρας όπου θα έχουν την εποπτεία των Νομαρχιακών Οργανώσεων. Σε ότι έχει να κάνει με το χρονοδιάγραμμα των εσωκομματικών εκλογών, η δεύτερη φάση θα πραγματοποιηθεί στις 24 του ίδιου μήνα με την ανάδειξη των θεματικών εκλεκτόρων ενώ η τρίτη και τελευταία φάση περιλαμβάνει την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΟΔΕ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”
www.imerazante.gr