Ετεροχρονισμένο όχι στις Κυριακάτικες αργίες

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Βροντερό όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας είπαν χθες όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, κατά τη διάρκεια συνάντησης που έγινε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, Διονύση Μυλωνά.
Το «παρών» έδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος, το Επιμελητήριο, η ΟΕΒΕ, το Εργατικό Κέντρο, καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά από διάλογο αποφασίστηκε, ομοφώνως, ότι τα μαγαζιά στη Ζάκυνθο δεν θα πρέπει να ανοίγουν τις Κυριακές, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη ημέρα προσφέρεται για εκκλησιασμό και για συνεύρεση του καθενός με την οικογένειά του.

Ο Νόμος
Βεβαίως, ο Νόμος ορίζει, ρητά και κατηγορηματικά, ότι τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά επτά Κυριακές το χρόνο, ρύθμιση που δεν μπορεί να αποφύγει ούτε η Περιφερειακή Ενότητα, αλλά ούτε και οι υπόλοιποι φορείς.
Αυτό σημαίνει πως αν ένας επιχειρηματίας το επιθυμεί, θα μπορεί να ανοίγει το κατάστημά του συγκεκριμένες Κυριακές, όπως είναι αυτές της παραμονής των Χριστουγέννων, η πρώτη των εκπτώσεων και εκείνη των Βαΐων. Αν πράξει κάτι τέτοιο δεν θα είναι παράνομος.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ «ΗΜΕΡΑ»
www.imerazante.gr

Θέματα που ίσως σας ενδιαφέρουνΤελευταία άρθρα