ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ – Εγκρίνει την αποκατάσταση της γέφυρας Αγ. Χαραλάμπους

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Σήμερα εγκρίνεται από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων το πρακτικό για το έργο που αφορά την «Στατική ενίσχυση, την αρχιτεκτονική και τη λειτουργική αποκατάσταση της γέφυρας Αγίου Χαραλάμπους».
Ουσιαστικά, αυτό είναι και το τελευταίο βήμα που πρέπει να γίνει. Τις επόμενες ημέρες θα κληθεί ο ανάδοχος για να υπογράψει τη σύμβαση και από κει και πέρα θα είναι εφικτή η έναρξη των εργασιών.
Υπενθυμίζουμε ότι τα μέλη της Επιτροπής διαγωνισμού παρέβαλαν 14 συνολικά οικονομικές προσφορές, όμως το έργο κατακυρώθηκε σε εταιρεία που προσέφερε έκπτωση 48%.

Οι αντιδράσεις…
Με το συγκεκριμένο έργο είχαν αντιδράσει, αρχικά, οι εκπρόσωποι και οι κάτοικοι τριών χωριών. Εκείνοι του Αργασίου, του Βασιλικού και του Καλαμακίου. Η πρώτη δημοπρασία, μάλιστα, δεν έγινε, επειδή η αίθουσα είχε αποκλειστεί από τους ίδιους.
Τελικά, μετά από απανωτές συσκέψεις, οι μόνοι που έμειναν να αντιδρούν είναι οι κάτοικοι του Αργασίου. Τόσο το Καλαμάκι, όσο και ο Βασιλικός, έβαλαν «νερό στο κρασί» τους και έδωσαν το «πράσινο φως» στην Περιφερειακή Ενότητα να προχωρήσει, προκειμένου να μη χαθούν τα λεφτά.
Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου (χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ) ήταν 799.500 ευρώ (συν ΦΠΑ). Από τη στιγμή που η έκπτωση είναι 48%, υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν γύρω στις 400.000 ευρώ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ «ΗΜΕΡΑ»
www.imerazante.gr

Θέματα που ίσως σας ενδιαφέρουνΤελευταία άρθρα