ΧΧΙΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ «SOCHI 2014» – Ο Παρισσόπουλος, η Ε.Ο.Ε. και το… ποίημα

Ο ζακυνθινός λαμπαδηδρόμος Κώστας Παρισσόπουλος με τη συμμετοχή του την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013, στην αφή της φλόγας για τους ΧΧΙΙ Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «SOCHI 2014», έφτασε αισίως τις 10 λαμπαδηδρομίες, ένα ρεκόρ σίγουρα αξιοζήλευτο!
Ο κ. Παρισσόπουλος έτρεξε μαζί με τη μεγαλύτερη κόρη του Μαριλένα την διαδρομή από την πλατεία Ανεμομύλου, στην Αμαλιάδα, έως την έξοδο της πόλης προς Αρχαία Ήλιδα, παραδίδοντας τη φλόγα στον ειδικό βωμό μεταφοράς στο ειδικό αυτοκίνητο ασφαλείας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Ο κ. Παρισσόπουλος , μέσω της «ΗΜΕΡΑΣ» θέλησε να ευχαριστήσει και δημόσια ΟΛΗ την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Αναλυτικά το ευχαριστήριο:
«Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε.) για την εμπιστοσύνη της προς το πρόσωπό μου και για την 10η συνεχόμενη πρόσκληση να τρέξω σε αφή φλόγας. Επειδή δεν θέλω να αδικήσω κανένα από την Ε.Ο.Ε., θέλω ΑΠΑΝΤΕΣ, από τον Πρόεδρο έως και τον τελευταίο εργαζόμενο. Η ευγνωμοσύνη μου και το ευχαριστώ, θα είναι μεγάλο, διαρκές και παντοτινό!».
Για την ιστορία, ο κ. Παρισσόπουλος έχει τρέξει στις λαμπαδηδρομίες: 1988 ΣΕΟΥΛ, 1992 ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ, 1996 ΑΤΛΑΝΤΑ, 2000 ΣΥΔΝΕΫ, 2004 ΑΘΗΝΑ, 2006 ΤΟΡΙΝΟ, 2008 ΠΕΚΙΝΟ, 2010 ΒΑΝ ΚΟΥΒΕΡ, 2012 ΛΟΝΔΙΝΟ, 2014 SOCHI.
Τέλος, η μεγαλύτερη κόρη του κ. Παρισσόπουλου, Μαριλένα που τον ακολουθεί στις λαμπαδηδρομίες, έβγαλε ένα ποιηματάκι για τον μπαμπά της και το δημοσιεύουμε:
«Ο Παρισσόπουλος έτρεξε εχτές το μεσημέρι
και κράταγε τη δάδα με το δεξί του χέρι.
Ο μήνας είχε 29 και ήταν του Σεπτέμβρη
και τον συντρόφευε η κόρη του, μ’ ένα κλαδί ελιάς στο χέρι».