ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΥΛΩΝΑ με αφορμή τη Ρωσική Εβδομάδα

ΖΑΚΥΝΘΟΣ -“Οποιαδήποτε δυσμενή σχόλια ή διαφορετικές ερμηνείες σε καταστάσεις που δεν αφορούν την πραγματικότητα, δημιουργούνται εκ του πονηρού, στερούνται σοβαρότητας και δε χρήζουν περαιτέρω σχολιασμού”
Με αυτό τον τρόπο απάντησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου στα όσα διατύπωσε πρόσφατα ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, όπου εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος και απογοητευμένος από τη συμπεριφορά τόσο των διοργανωτών των εκδηλώσεων της Ρώσικης εβδομάδας, όσο και των τοπικών αρχών και φορέων από την ελλειπή συμμετοχή τους από το στρογγυλό τραπέζι για τον Προσκυνηματικό Τουρισμό.
Ο κ. Μυλωνάς με δηλώσεις του στο “Ionian Channel” αναφέρθηκε στο θέμα και επέλεξε να στείλει τα δικά του “μηνύματα” προς πάσα κατεύθυνση. Έκανε λόγω για τους Πολιούχους των τριών νησιών ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι αντικείμενο προς εμπόριο, αλλά τόπος προσκυνήματος. Εξήρε τις προσπάθειες της Περιφέρειας αλλά και οποιουδήποτε άλλου θεσμού στο νησί μας για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.
Από την κοινή προσπάθεια δεν εξαίρεσε ούτε το έργο του Μητροπολίτη Δωδώνης, ως προέδρου του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικού Τουρισμού.

“Δεν είναι αντικείμενο προς… εμπόριο”
Υπεραμύνθηκε των ισχυρών θρησκευτικών καταβολών που υπάρχουν στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, διατηρούνται ακμαίες και συνεχίζουν τη μακραίωνη ιστορική παράδοση της Ορθοδοξίας και πρόσθεσε ότι “οι Άγιοι Σπυρίδωνας, Γεράσιμος και Διονύσιος αποτελούν τρία από τα σπουδαιότερα προσκυνήματα και χιλιάδες πιστών από όλον τον κόσμο κατακλύζουν κάθε χρόνο τα νησιά μας για να προσευχηθούν. Δεν αποτελούν, όμως αντικείμενο προς εμπόριο, αλλά τόπο συνάντησης για τους ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν αγάπη, κατάνυξη, ευλογία και ψυχική ανάταση”.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”
www.imerazante.gr

Θέματα που ίσως σας ενδιαφέρουνΤελευταία άρθρα