Τουρισμός και περιβάλλον πάνε μαζί

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Θεματικές ημερίδες διοργανώνει, αυτήν την εβδομάδα, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στις κατα τόπους Περιφερειακές της Ενότητες, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Στρατηγικής «Έξυπνη Εξειδίκευση» της Περιφερειας για την Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020.
Στη Ζάκυνθο, η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και ώρα 18.00 στο Πνευματικό Κέντρο με θέμα «Τουρισμός- Περιβάλλον & Πράσινη Οικονομία»
Τις σύντομες εισηγήσεις στην ημερίδα, θα παρουσιάσουν: εμπειρογνώμονας από τη Διαχειριστική Αρχή της ΠΙΝ, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά Ζακύνθου και επιχειρηματίας στο CASTELLI Hotel, Λούγαρη Μαρία, ο επιχειρηματίας του Δικτύου ECO – Ζάκυνθος, Θεριανός Δημητρης, ο επιχειρηματίας του Κτήματος Βιολογικής Καλλιέργειας, Λογοθέτης Διονύσιος και η εκπρόσωπος του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Ζακύνθου, Κολοκοτσά Αναστασία.

Στόχος η έξυπνη εξειδίκευση
Στόχος της ημερίδας είναι η διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς για τη συγκεκριμενοποίηση της περιφερειακής στρατηγικής «Έξυπνη Εξειδίκευση» με προτάσεις και δράσεις. Τον Αύγουστο, άλλωστε, είχε προηγηθεί μια συνάντηση εργασίας και σειρά συζητήσεων με φορείς και επιχειρηματίες, ώστε να καταγραφούν οι απόψεις, οι δυνατότητες και οι ιδέες για μια «έξυπνη» καινοτόμα, φιλοπεριβαλλοντική επιχειρηματικότητα, που είναι, άλλωστε, στο επίκεντρο της Στρατηγικής.

Κάλεσμα στους Φορείς
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Μυλωνάς Διονύσης απήυθηνε, πρόσκληση προς όλους τους αυτοδιοικητικούς, παραγωγικούς και λοιπούς φορείς και τους επιχειρηματίες της Ζακύνθου να συμμετέχουν στην ημερίδα. Αναφορικά με τις εργασίες της επεσήμανε ότι «Προετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Εξειδικευμένα στελέχη της ΠΙΝ έχουν ξεκινήσει, από τους προηγούμενους μήνες, να ενημερώνουν, ανά περιφερειακή ενότητα, τους δυνητικά δικαιούχους και τους φορείς για τις δράσεις που θα χρηματοδοτήσει η ΕΕ την περίοδο 2014 – 2020. Είναι η δεύτερη ημερίδα που διοργανώνεται στη Ζάκυνθο αλλά, αυτήν τη φορά, η θεματολογία είναι συγκεκριμένη και αφορά τον Τουρισμό –σημαντικότατο κεφάλαιο για την Ελλάδα, την ΠΙΝ και τη Ζάκυνθο μας – το Περιβάλλον και την Πράσινη Ανάπτυξη. Τα έργα που θα ενταχθούν στην «Έξυπνη Εξειδίκευση» θα πρέπει να είναι καινοτόμα και να προσφέρουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αξιοποιώντας την υποδομή που ήδη υπάρχει».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”
www.imerazante.grΤελευταία άρθρα