ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ – Με επιχορηγήσεις καλύπτουν τα κενά

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Με 22.000€ θα χρηματοδοτηθεί η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζακύνθου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Τα χρήματα θα αξιοποιηθούν για μικρές κτιριακές παρεμβάσεις ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για τα βιβλία και το αρχειακό υλικό. Το αναγνωστήριο, ωστόσο, εξακολουθεί να παραμένει κλειστό, δίχως να υπάρχει εκτίμηση για το πότε θα επαναλειτουργήσει.

Η χρηματοδότηση
Οι συντονισμένες προσπάθειες της Βιβλιοθήκης για την εξασφάλιση χρηματοδότησης, ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο. Βάσει μελέτης που έγινε, το αρχικό αίτημα χρηματοδότησης προς το Υπουργείο Παιδείας ήταν 40.000€. Μετά από πέντε μήνες, το Υπουργείο απάντησε ότι αποδέχεται το αίτημα και εγκρίνει 22.000€ για να γίνουν οι αναγκαίες επεμβάσεις στην κτιριακή υποδομή. Όπως δήλωσε η Προϊσταμένη της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ζακύνθου, Χριστίνα Λούτζη «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς γιατί με τα χρήματα θα επιλυθούν ορισμένα σοβαρά και επείγοντα προβλήματα της Βιβλιοθήκης, όπως είναι η κτιριακή μόνωση, τα χαλασμένα παράθυρα, ο φωτισμός και η μυοκτονία – καθαριότητα. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα για το αρχειακό υλικό και τα βιβλία.

Το προσωπικό
Με μειωμένο προσωπικό λειτουργεί η Βιβλιοθήκη εδώ και έναν περίπου μήνα, που έληξε η πεντάμηνη σύμβαση ορισμένων υπαλλήλων. Μια μόνιμα διορισμένη υπάλληλος είναι υπεύθυνη για όλα και τη βοηθούν στο έργο της, δυο επί πτυχίω φοιτητές των ΤΕΙ που κάνουν την πρακτική τους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”
www.imerazante.gr