Αίτημα της Περιφέρειας για τα αιολικά πάρκα

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου σε ό,τι έχει να κάνει με τις επενδύσεις για την εγκατάσταση συστημάτων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, θα ζητήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.
Το θέμα συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του σώματος και τέθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, Διονύση Μυλωνά, ο οποίος τόνισε πως η τοποθέτηση ανεμογεννητριών στη Ζάκυνθο, στη Λευκάδα και στην Κεφαλονιά, από την εταιρεία «Δυτική Άνεμος» γίνεται εν κρυπτώ.
Ο κ. Μυλωνάς πρόσθεσε πως ο Νόμος προβλέπει ότι ο Δήμος θα παίρνει αντισταθμιστικά οφέλη 3% από τα έσοδα της εταιρείας, ωστόσο πρόσθεσε πως δεν έχει αποσαφηνιστεί το εάν θα εργάζονται σε αυτή Ζακυνθινοί και εάν σε περίπτωση μπλακ άουτ στο νησί θα παρέχει ρεύμα για να καλύπτονται οι ανάγκες.

Η επιστολή
Ο Αντιπεριφερειάρχης δεν έμεινε στα λόγια και απέστειλε έγγραφο στη «Δυτική Άνεμος», τονίζοντας τα παρακάτω:
«Με το ανωτέρω σχετικό έγγραφο ενημερωθήκαμε για πρώτη φορά για την πρόθεσή σας αναφορικά με τη δημιουργία αιολικού πάρκου στη θέση «Κακοβούλι» στη Ζάκυνθο.
Οι επενδύσεις τέτοιου είδους για να τύχουν αποδοχής και στήριξης, θεωρώ ότι πρέπει να έχουν και τη σύμφωνη γνώμη των θεσμικών οργάνων, άσχετα αν ο νόμος το επιβάλλει ή όχι. Είμαστε υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, υπέρ των ποιοτικών επενδύσεων, υπέρ της ανάπτυξης γενικά (ανάπτυξη που δεν μπορεί να επέλθει μόνο από το κράτος), αλλά με όρους και προϋποθέσεις. Πρώτος και απαράβατος όρος: το όφελος των τοπικών κοινωνιών. Απαιτούμε ενημέρωση προκειμένου να συμπαραταχθούμε μαζί σας

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ «ΗΜΕΡΑ»
www.imerazante.gr

Θέματα που ίσως σας ενδιαφέρουνΤελευταία άρθρα