ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ως ανέκδοτο δεν ισχύει πλέον

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Αυτά που γνωρίζαμε ως ανέκδοτο για τα ληγμένα δεν ισχύει πλέον, αφού μετράμε αντίστροφα μέχρι την 1η Σεπτέμβρη οπότε θα εφαρμοστεί το άρθρο 5 της νέας αγορανομικής διάταξης που επιτρέπει την διάθεση τροφίμων “περασμένης χρονολογίας”. Μέσα στην απίστευτη οικονομική κρίση που ζούμε και τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δεχόμαστε σε κοινωνικό και χρηματοπιστωτικό επίπεδο, οι ιστορίες καθημερινής τρέλας δεν έχουν τελειωμό.
Και τούτο κάτω από συγκεκριμένους όρους, που προβλέπονται από τους “Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών” που αποτελούν μετεξέλιξη του Αγορανομικού Κώδικα.
Τα τρόφιμα θα φέρουν ειδική σήμανση, θα είναι φθηνότερα από τα άλλα, ενώ θα επιβάλλονται πρόστιμα σε περιπτώσεις που δεν θα τηρούνται οι κανόνες.
Η νομοθεσία κατατάσσει, πλέον, σε περίοπτη θέση στα ράφια των σούπερ μάρκετ τα ληγμένα προϊόντα (εκτός από γάλα, γιαούρτι, τυρί), τα οποία αντί να επιστρέφονται στις εταιρείες όπως συνέβαινε μέχρι και σήμερα με σκοπό την καταστροφή τους, θα πωλούνται στη μισή τιμή για όσους αδυνατούν οικονομικά να αγοράσουν τα φρέσκα.
Η απορία του καταναλωτή παραμένει εύλογη: Ποιος βάζει τους κανόνες υγιεινής; Το Υπουργείο ή τα καρτέλ τροφίμων;
Ειδικοί δίνουν κρίσιμες απαντήσεις στην “ΗΜΕΡΑ” που σίγουρα θα ρίξουν “φως” στις απορίες κάθε αναγνώστη!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”
www.imerazante.gr