ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Ανθρωποποίηση»

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Ανθρωποποίηση. Αυτός είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής του εικαστικού καλλιτέχνη-αρχιτέκτονα, Διονύση Κωνσταντόπουλου, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν το βράδυ της Κυριακής στο χώρο του Ίριδα Studio Art.
Την έκθεση παρουσίασαν η Διευθύντρια του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, Κατερίνα Δεμέτη, καθώς και ο Βουλευτής Ζακύνθου, Σταύρος Κοντονής.
Τόσο ο κ. Κοντονής, όσο και η κ. Δεμέτη, αναφέρθηκαν στην εξαιρετική δουλειά του καλλιτέχνη και πρόσθεσαν πως οι δημιουργίες του Διονύση Κωνσταντόπουλου περιγράφουν την καταστροφή του κόσμου από οικονομική, πολιτιστική και οικολογική σκοπιά, αλλά ταυτόχρονα μεταφέρουν ανάγλυφα την ελπίδα μέσα από τους φτερωτούς ανθρώπους, που πετάνε πάνω από αυτό το σάπιο κόσμο και αρχίζουν να τον αναγεννούν μέσα από τις στάχτες του.

Δ. Κωνσταντόπουλος: «Να ξαναγίνουμε άνθρωποι»
Ο κ. Κωνσταντόπουλος ανέφερε πως μετά από 2,5 χρόνια δουλειάς, έχει δημιουργήσει 25 έργα που δείχνουν τη Ζάκυνθο, ενώ στο στάδιο της ολοκλήρωσης είναι 15 ακόμη, που θα παρουσιαστούν στη μεγάλη έκθεση της Αθήνας (θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο).
«Το σενάριο της δουλειάς μου έχει σχέση με το τέλος του κόσμου στον οποίο ζούμε και ταυτόχρονα την προσπάθεια που γίνεται για να βρούμε το ανθρώπινο στοιχείο μέσα μας. Αυτό είναι το μήνυμα της έκθεσης. Οι πόλεις γύρω μας καταρρέουν και παρακμάζουν. Υπάρχει μια γυναίκα και ένας άνδρας, που περιφέρονται μέσα στην πόλη και συναντούν έναν άστεγο. Αυτός είναι ο φιλόσοφος Διογένης, ο οποίος μας μιλάει για τις πορείες φτερωτών πλασμάτων που ζουν ανάμεσά μας. Αγγέλων που έρχονται να δηλώσουν την ανθρώπινη ύπαρξη με τα καλά και τα κακά της. Στόχος είναι να… ξαναγίνουμε άνθρωποι» σημείωσε ο εικαστικός καλλιτέχνης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”
www.imerazante.gr