Μηδενίστε τους φόρους και θα σας γεμίσουμε τουρίστες

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – “Μειώστε τους φόρους στα αεροδρόμια και θα σας φέρουμε 10.000.000 τουρίστες μέσα στα επόμενα τρία χρόνια”, είναι η πρόθεση και υπόσχεση της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Ryanair όπως εκφράστηκε από τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο και διευθυντή επιχειρησιακής λειτουργίας της εταιρείας.
Ο κ. Μάικλ Κόλεϊ, επεσήμανε πως αυτές οι αφίξεις μεταφράζονται σε τουριστικό συνάλλαγμα ύψους 4.500.000.000 ευρώ και 10.000 νέες θέσεις εργασίας. Ως αντάλλαγμα, όμως, η Ryanair ζήτησε να μηδενιστεί ο φόρος ανά επιβάτη στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.
Ειδικότερα για το 2013 η εταιρία θα μεταφέρει πάνω από 1.400.000 επιβάτες μέσα από τα ελληνικά αεροδρόμια, διατηρώντας 1.400 θέσεις εργασίας, ενώ στο πρόγραμμά της για το καλοκαίρι του 2013 θα προσφέρει 85 δρομολόγια από δέκα ελληνικά αεροδρόμια (συμπεριλαμβανομένων δύο νέων αεροδρομίων, Καλαμάτα και Ζάκυνθο).
Ικανοποιημένος από την πρόταση της Ryanair εμφανίστηκε με δηλώσεις του στην εφημερίδα μας ο Αντιδήμαρχος Λαγανά και πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κολύρης πρόκειται “για μια θετική προοπτική. Από το ξεκίνημά της εταιρίας στο νησί μας φάνηκε η ικανοποίησή της για την πληρότητα στις πτήσεις αναφορικά με τον προορισμό της Ζακύνθου”.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού προχώρησε και στην εκτίμηση ότι “τα όποια διαφυγόντα κέρδη για το κράτος από τη μείωση του φόρου επιβατών, θα αναπληρωθεί από την αύξηση των τουριστών που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε περισσότερες θέσεις εργασίας και έσοδα για τις επιχειρήσεις και τις τοπικές κοινωνίες”.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ «ΗΜΕΡΑ»
www.imerazante.gr