Όταν το “Ιόνιο Φως” συνάντησε την ζωγραφική

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος διοργανώνει τις συναντήσεις τέχνης και δημιουργίας. Η περσινή επιτυχία οδήγησε στην φετινή διοργάνωση. Στόχος είναι η καθιέρωση του θεσμού σε ετήσια βάση. Καθώς τέτοιες διοργανώσεις βοηθούν ιδιαίτερα στην προβολή του νησιού μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Ενώ ταυτόχρονα γίνονται ευρέως γνωστά τα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού μας.
Στην δεύτερη συνάντηση θα λάβουν μέρος συνολικά δέκα καλλιτέχνες Ρώσοι, Ολλανδοί, Ισπανοί, Κινέζοι και Έλληνες. Οι οποίοι θα βρίσκονται στο νησί από τις 20 Μαΐου. Κατά την παραμονή τους, αναμένεται να πραγματοποιηθούν πολλές και διαφορετικές δράσεις (π.χ. προχωρημένα μαθήματα ζωγραφικής, ζωγραφική στην ύπαιθρο, συζήτηση σε στρογγυλό τραπέζι για θέματα σχετικά με την τέχνη, δημιουργία πίνακα από όλους τους συμμετέχοντες, βραδιά φιλίας, ξεναγήσεις κλπ). Ο κύκλος θα ολοκληρωθεί με τα εγκαίνια της έκθεσης των νέων δημιουργιών των καλλιτεχνών στις 31 Μαΐου. Επίσης, θα παρευρεθεί και ο διάσημος Γάλλος ζωγράφος Giacomo de Pass, ο οποίος έχει οριστεί από τον Δήμο ως τιμώμενος επισκέπτης. Στην υλοποίηση όλων αυτών θα συμβάλουν τοπικοί επιχειρηματίες και άλλοι φορείς αναλαμβάνοντας τη φιλοξενία, τη σίτιση και την ξενάγηση των καλλιτεχνών.
Όπως μας ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Κολύρης “Το θέμα φέτος θα είναι το Ιόνιο Φως. Οι ζωγράφοι που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους θα έχουν την ευκαιρία να αποτυπώσουν τις ομορφιές των τοπίων του νησιού μας, φιγούρες αλλά και εκδηλώσεις. Τα έργα θα εκτεθούν για δύο ή τρεις εβδομάδες Τα έργα θα εκτεθούν στη Λέσχη «Ο Ζάκυνθος» και οι φωτογραφίες στον πολυχώρο του CASINO στην πλατεία Αγ. Μάρκου. Ύστερα θα γίνει δωρεά στον Δήμου, ώστε να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε την Δημοτική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης. Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να συνεχιστεί και να καθιερωθεί η δράση. Όχι μόνο γιατί αναδεικνύει τον τόπο μας και βοηθάει στον τουρισμό, αλλά και γιατί ανοίγει νέους ορίζοντες.”

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ «ΗΜΕΡΑ»
www.imerazante.gr