Τα αεροπορικά δρομολόγια δεν εξυπηρετούν τους πολίτες

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Το ιδιότυπο καθεστώς με τις πτήσεις της Olympic Air και της SKY EXPRESS πρόκειται να απασχολήσει την επερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στο νησί μας το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου ώστε να ληφθεί απόφαση και να ζητηθεί από το αρμόδιο υπουργείο να υπάρξουν οι αναγκαίες αλλαγές.
Οι ώρες που πραγματοποιούνται τα δρομολόγια δεν εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό ειδικά όταν προϋπόθεση για τη συγκοινωνιακή συνοχή της Περιφέρειας είναι μια ισορροπημένη πολιτική στις αεροπορικές μεταφορές, που θα εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και θα κρίνεται επαρκής σε δρομολόγια και ώρες πτήσεων.
Θα πρέεπι δε να αναφερθεί ότι τα δρομολόγια των παραπάνω δύο εταιρειών είναι επιδοτούμενα.

Η Ολυμπιακή
Δυστυχώς τα αεροπορικά δρομολόγια της OlympicAir που συνδέουν τη Ζάκυνθο με την πρωτεύουσα παρουσιάζουν πάρα πολλά προβλήματα, τα οποία εστιάζονται κυρίως στις ώρες που πραγματοποιούνται αυτά σε συνάρτηση με το κόστος που βαρύνει τελικά τον πολίτη.
Όπως είναι, ήδη, γνωστό, η Olympic Air πραγματοποιεί δυο δρομολόγια την εβδομάδα από την Αθήνα για τη Ζάκυνθο και το αντίστροφο, τα οποία γίνονται τα άγρια χαράματα: Αναχώρηση από την Αθήνα στις 5.20 το πρωί και από τη Ζάκυνθο στις 6.45 το πρωί.
Είναι πασιφανές ότι το δρομολόγιο αυτό είναι δυσλειτουργικό και δεν εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό. Συγκεκριμένα, οι πτήσεις πραγματοποιούνται σε πολύ πρωινές ώρες και αν κάποιος θέλει π.χ. να ταξιδέψει από Αθήνα για Ζάκυνθο, πρέπει να ξεκινήσει τουλάχιστον στις 3:00 π.μ. για να βρίσκεται εγκαίρως στο αεροδρόμιο, για το δρομολόγιο που πραγματοποιείται 2 φορές την εβδομάδα και αναχωρεί στις 5:20 π.μ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ «ΗΜΕΡΑ»
www.imerazante.gr