Βρείτε διαδρόμους για τα υδροπλάνα

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Με καθυστέρηση δέκα ολόκληρων χρόνων ολοκληρώθηκε το θεσμικό πλαίσιο για τη δραστηριοποίηση των υδροπλάνων, αφού νόμος του κράτους είναι πλέον η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης και Μεταφορών για τα υδατοδρόμια. Αυτό σημαίνει ότι δίνεται πλέον το “πράσινο” φως για την επιστροφή των υδροπλάνων και ανάληψη πρωτοβουλιών για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων από εγχώριους και ξένους επιχειρηματίες.
Στο σημείο εκκίνησης για τις νέες αδειοδοτήσεις υδατοδρομίων βρίσκονται τα νησιά του Ιονίου. Το υδατοδρόμιο της Κέρκυρας θα αποτελεί τη βάση για όλη την περιοχή του Ιονίου, ενώ το δικό της υδατοδρόμιο ετοιμάζεται να αδειοδοτήσει και η Ιθάκη.
Βέβαια, με δεδομένο ότι απαιτούνται περίπου τρεις μήνες, έως ότου ένα υδατοδρόμιο τεθεί σε κατάσταση πλήρους λειτουργίας, αναμένεται τα υδροπλάνα να προστεθούν στο χάρτη των μέσων μεταφοράς, σε πλήρη λειτουργία, από την επόμενη τουριστική σεζόν.
Για φέτος θα γίνει προσπάθεια νσ πραγματοποιηθούν ορισμένες πτήσεις τσαρτερ και shiteseeing και προς τα μέσα της σεζόν ώστε να επικαιροποιηθεί το ενδιαφέρον και να δοκιμαστεί στην πράξη η επαναλειτουργία των υδροπλάνων
Σε ότι αφορά το νησί μας ο κ. Γκόβας επεσήμανε ότι η προσπάθεια που διαχρονικά έχει γίνει αξιολογείται ως θετική. Όπως επίσης θετικά είναι αφ’ ενός το γεγονός, ότι το Λιμενικό Ταμείο Ζακύνθου είχε παραχωρήσει χώρο στο μόλο του Αγίου Νικολάου για την προσάραξη των υδροπλάνων και αφ’ ετέρου ότι η σχετική άδεια για το υδατοδρόμιο είχε δημοσιευτεί και σε ΦΕΚ, κάτι που απλοποιεί τις διαδικασίες. Ωστόσο, δεδομένου ότι η προηγούμενη άδεια είχε εκδοθεί στο όνομα της Airsealines και έχει πάψει η ισχύς της θα πρέπει να εκδοθεί νέα άδεια σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις του νόμου, στο όνομα του Λιμενικού Ταμείου. Συνεπώς εάν θέλουμε να δούμε στο νησί μας υδροπλάνο τη φετινή σεζόν θα πρέπει άμεσα το Λιμενικό Ταμείο να υποβάλλει τους φακέλους αδειοδότησης που απαιτούνται.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”
www.imerazante.gr