Επενδυτές και υδροπλάνα εξυπηρετούν το Ιόνιο

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Οι τελευταίες υπογραφές από τα συναρμόδια υπουργεία απομένουν για να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που θα οδηγήσουν στην απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης και λειτουργίας υδατοδρομίων στη χώρα. Μετά την εισαγωγή επτά αλλαγών, θεωρείται παραπάνω από βέβαιη η έγκριση από το Κοινοβούλιο. Το σχέδιο αυτό, ουσιαστικά, ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή των υδροπλάνων και πάλι στο Ιόνιο, αφού σχεδόν το σύνολο των συμμετεχόντων στη διαβούλευση ανέφεραν ότι η επαναδραστηριοποίησή τους θα απαλλάξει τις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες από μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα.

Εντός τριμήνου
“Εφόσον, λοιπόν, υπάρξει ένα πλήρες, λειτουργικό και βιώσιμο νομοθετικό πλαίσιο για τα υδατοδρόμια, τότε θα λάβουν σάρκα και οστά οι διαβεβαιώσεις των επενδυτών, ώστε άμεσα να δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας, αρχής γενομένης από το Ιόνιο”, ήταν η ευχάριστη εξέλιξη, που μετέφερε στην εφημερίδα μας ο κ. Τάσος Γκόβας.
Επεσήμανε, δε, ότι η προσπάθεια που είχε γίνει τότε αποδείχθηκε θετική. Όπως επίσης θετικά είναι αφ’ ενός το γεγονός, ότι το Λιμενικό Ταμείο Ζακύνθου είχε παραχωρήσει χώρο στο μόλο του Αγίου Νικολάου για την προσάραξη των υδροπλάνων και αφ’ ετέρου ότι η σχετική άδεια για το υδατοδρόμιο είχε δημοσιευτεί και σε ΦΕΚ, κάτι που απλοποιεί τις διαδικασίες.
“Από τη στιγμή που οι νομοθετικές διαδικασίες δρομολογηθούν μέχρι το τέλος του μήνα, τότε εντός τριμήνου (μέχρι τον Ιούνιο) και εφόσον αδειοδοτηθούν τα υδατοδρόμια με τα νέα δεδομένα, τότε τα υδροπλάνα θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν άμεσα το Ιόνιο”, ήταν η διαβεβαίωση του κ. Γκόβα.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”
www.imerazante.gr