Βρέθηκε ο σωστός προξενητής για το “γάμο” τουρισμού και προϊόντων

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – “Οι απαιτήσεις των δύσκολων ημερών της οικονομικής κρίσης αποδεικνύουν ότι ο πρωτογενής τομέας είναι εκείνος που πρέπει να προσφύγουμε όλοι για την εξασφάλιση τροφίμων, μείωση εισαγωγών αλλά και προσφοράς εργασίας σε άνεργους νέους. Σε αυτό το τρίπτυχο θα κινηθώ και εγώ αναλαμβάνοντας ένα γνωστό αλλά δύσκολο τομέα”, είναι η δήλωση του νέου Γραμματέα Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Βουλευτή Λευκάδας Ξενοφώντα Βεργίνη αμέσως μετά τον ορισμό του απ’ τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Σημειώνεται ότι η Γραμματεία Αγροτικού είναι όργανο της Κεντρικής Οργάνωσης του Κόμματος με αρμοδιότητα την οργανωτική και λειτουργική ανάπτυξη, κατεύθυνση και συντονισμό των δραστηριοτήτων ολόκληρου του αγροτικού τομέα.
Τα ηνία, λοιπόν, αυτού του δύσκολου και συνάμα νευραλγικού τομέα αναλαμβάνει ένας Επτανήσιος όπου οι γνώσεις, η μακρόχρονη ενασχόλησή του σε θέματα οικονομικά, αγροτικά, περιφέρειας καθώς και κοινοτικής νομοθεσίας και πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσα από καίριες θέσεις κομματικής και κρατικής λειτουργίας που έχει υπηρετήσει φαίνεται ότι συνεκτιμήθηκαν
Πέραν από τις άμεσες προτεραιότητες που καλείται να φέρει σε πέρας, στόχος του κ. Βεργίνη είναι και η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων των Επτανήσων μέσα από τουριστικές δράσεις επισημαίνοντας ότι “η αλληλεπίδραση των αγροτικού τομέα και τουρισμού είναι δεδομένη. Μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και προγράμματα ενίσχυσης θα πρέπει να προβληθούν. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου ώστε να ξεφύγουμε από τον ήλιο και τις παραλίες και να στραφούμε στον ορεινό όγκο των νησιών μας. Επιβάλλεται τα Ιόνια νησιά να παρουσιάσουν ένα οργανωμένο αγροτικό τομέα “αρραβωνιάζοντάς” τον με τα εκλεκτά προϊόντα μας”.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ «ΗΜΕΡΑ»
www.imerazante.gr