ΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ του φιδιού «τσιμπάμε» τουρισμό

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Σύμφωνα με το κινέζικο ημερολόγιο, το 2013 είναι η χρονιά του φιδιού και, για τους μυημένους, το γούρι και το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα μας.
Τα ευχάριστα μαντάτα έρχονται από δημοσίευμα σημαντικής αυστριακής εφημερίδας, το οποίο επισημαίνει ότι θα έχουμε κατακόρυφη αύξηση στον τουρισμό.
Στο άρθρο που ακολουθεί, επισημαίνεται πώς πρέπει να προετοιμαστούμε, για να ξαναφέρουμε τους επισκέπτες στο νησί μας.
Ευχάριστα και αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την πορεία της νέας τουριστικής σεζόν, με τη χώρα μας «να βγαίνει μπροστά» και να επανακάμπτει δριμύτερη στο ευρωπαϊκό λόμπυ, μετά από τέσσερα περίπου χρόνια συνεχών απωλειών σε φήμη, αξιοπιστία και συνάλλαγμα.
Μάλιστα, το κλίμα έχει αντιστραφεί σε τέτοιο βαθμό υπέρ της Ελλάδας, ώστε η πιο έγκυρη αυστριακή εφημερίδα «Der Standard» να επισημαίνει σε δημοσίευμά της ότι το 2013 θα είναι η χρονιά του ελληνικού τουρισμού. Και δεν έχει άδικο, δεδομένου ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στατιστικά δεδομένα, η αύξηση των κρατήσεων θα κυμανθεί περίπου από 15% έως 20%.
Η Ελλάδα «πουλάει», αυτή τη στιγμή, με φρενήρεις ρυθμούς, λόγω της υφιστάμενης σταθερότητας, αλλά και επειδή είμαστε πολύ πιο φθηνοί από τους ανταγωνιστές μας.
Σε ό,τι αφορά το νησί μας, τα πράγματα εξελίσσονται καλύτερα από ότι θα μπορούσαμε να ονειρευτούμε, δεδομένου ότι, σε λίγες ημέρες, θα λάβουμε, στη διεθνή έκθεση του Βελγίου, το βραβείο του ωραιότερου τουριστικού προορισμού της Ευρώπης, γεγονός που θα μας ωφελήσει πολλαπλά.
Επιπροσθέτως, παρατηρείται αύξηση της ζήτησης για το Τζάντε, πρωτίστως, από τη Ρωσία, την Τσεχία, την Πολωνία, την Αυστρία και την Ολλανδία, ενώ οριακή είναι η άνοδος των κρατήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ «ΗΜΕΡΑ»
www.imerazante.gr