Πολιτικά σκάνδαλα – Τι κάνει ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων;

Γράφει ο Αλέξανδρος Θεοφιλόπουλος
Μόλις χθες, γράφαμε για τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Οι αναγνώστες μας με το δίκιο τους πιθανόν έψαχναν να βρουν τέτοια παιδιά. Πού να ήξεραν, ότι στη μέση του χειρότερου οικονομικού τυφώνα της ιστορίας μας, κάποιοι εν γνώσει ή εν αγνοία του κόμματός τους χρησιμοποιούσαν τα ευρωπαϊκά προγράμματα και χρήματα, προς το δικό τους αποκλειστικά πολιτικό και πελατειακό όφελος.
Την ώρα που οι κουτόφραγκοι ασχολούνται με τις λίστες και η κυβέρνηση ετοιμάζεται πυρετωδώς να ριχθεί στα βαθιά νερά της ανάπτυξης, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, σύμφωνα με τις καταγγελίες Φόρτε, μοίρασε εκατομμύρια στην Κέρκυρα, αγνοώντας τον τίτλο, το ρόλο και την αποστολή του, έναντι των λοιπών… συγγενών στα Ιόνια Νησιά. Δηλαδή στα παιδιά ενός κατώτερου Θεού.
Η ένστασή μου δεν αφορά κανέναν σύλλογο ή φυσικό πρόσωπο στο Νησί των Φαιάκων. Άξιζαν να πάρουν τα χρήματα, για να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους. Και πολύ σωστά, μοιράσθηκαν περισσότερα από 240.000ευρώ. Οι άλλοι, που προφανώς γεννήθηκαν στο νεροχύτη, απλά διαγράφηκαν από το χάρτη. Τα νησιά, όχι οι άνθρωποι. Γιατί τους πελάτες θα τους χρειαστούν για την ψήφο τους στις επόμενες εκλογές και όλο και κάποιο κόκκαλο, από το πλουσιοπάροχο πολιτικό τραπέζι του κ. Σπύρου, θα κατρακυλήσει και προς το Νότο. Λεπτομέρεια: Επιβεβαιώνεται ο κανόνας που θέλει το Νότο και τους Νότιους ταπεινούς και καταφρονεμένους. Πάμε παρακάτω.
Περιμένω τις αντιδράσεις και των υπόλοιπων περιφερειακών συμβούλων εκτός Κέρκυρας. Περιμένω επίσης, την αντίδραση του κ. Μυλωνά. Εκτός αν πιστεύει, ότι θα έχει διαλυθεί η Νέα Δημοκρατία μέχρι τις εκλογές ή ότι τα σωματεία και τα φυσικά πρόσωπα του νησιού δεν χρειάζονται επιδοτήσεις από το ΕΣΠΑ, για τον απλούστατο λόγο, ότι είναι πάμπλουτοι.
Ακόμα, γνωρίζοντας ότι ο Βουλευτής μας δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω και δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στα κοινωνικά ζητήματα, η παρέμβασή του εντός και εκτός κοινοβουλίου για τον αποκλεισμό του κ. Σπύρου θα είναι το λιγότερο αποτελεσματική.
Όσο για την αντίδραση του κυρίου Σπύρου; Έχει αποδείξει και στο παρελθόν, ότι δεν απαντά σε δημοσιεύματα εκτός Κέρκυρας. Τώρα, όμως, καλείται να απαντήσει στον κύριο Φόρτε και στους άλλους… παρεπιδημούντες των Ιονίων Νήσων. Γιατί τα πολιτικά παιχνίδια έχουν και όρια. Όποιος τα ξεπερνά, θα τα βρει μπροστά του.

Θέματα που ίσως σας ενδιαφέρουνΤελευταία άρθρα