Από το κρεβάτι του πόνου κατευθείαν στο γραφείο της Υπουργού

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – “Υπογράψαμε ένα σύμφωνο με έξι άρθρα που επιβεβαιώνει τη διάθεση της Πολιτείας και της Εκκλησίας να συνεργαστούν σε ένα ευαίσθητο τομέα, που είναι ο θρησκευτικός τουρισμός”, δήλωσε μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού και την Εκκλησία της Ελλάδας, ο πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος.
Επισημαίνουμε ότι ο κ. Χρυσόστομος προ είκοσι και πλέον ημερών βρέθηκε στο Ωνάσειο και υποβλήθηκε σε μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση τριπλού by-pass. Ωστόσο, μόλις πληροφορήθηκε ότι τον ζητάνε από το Υπουργείο αγνόησε τις εντολές των γιατρών και πήγε να διευθετήσει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά και τη Ζάκυνθο. Έτσι, λοιπόν, ο κ. Χρυσόστομος από το κρεβάτι του πόνου βρέθηκε κατευθείαν στο γραφείο της Υπουργού προκειμένου να υπογράψει μια σημαντική συνεργασία.
Με την υπογραφή όχι μόνο έλαβε σάρκα και οστά το προϊόν μιας πολύμηνης διαβούλευσης που είχε εγκριθεί ομόφωνα και από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας, αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύεται και η σπουδαιότητα του προσκυνηματικού τουρισμού σε μια περίοδο που παρατηρείται κάμψη του κοσμικού τουρισμού.
Μέσω της συνεργασίας, της ανάληψης πρωτοβουλιών, κοινών δράσεων και συντονισμένων ενεργειών, κοινή επιδίωξη είναι ο θρησκευτικός-προσκυνηματικός τουρισμός να αποτελέσει τη βάση για την προσέλκυση νέων τουριστών στην χώρα μας και αφετηρία για αύξηση των θέσεων απασχόλησης, μέσω της επέκτασης της τουριστικής περιόδου.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ «ΗΜΕΡΑ»
www.imerazante.gr