Πιο σοκαριστικά τα επόμενα επεισόδια του reality για τον Κάβο

Ενδεικτικός των αρχικών προθέσεων του Channel 4 για το «ντοκιμαντέρ» – reality που γύρισε στον Κάβο, είναι ο λόγος της απόφασης για προβολή και των άλλων 2 επεισοδίων παρά τις σφοδρές αντιδράσεις: η τηλεθέαση…
Περισσότεροι από 1,6 εκ. Βρετανοί παρακολούθησαν το (πρώτο) επεισόδιο που προβλήθηκε τη Δευτέρα, το οποίο παρουσιάζει –κατά τους παραγωγούς της σειράς- τί κάνουν οι νεαροί Άγγλοι στον Κάβο όταν έρχονται για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Σε μία κακόγουστη απεικόνιση που φανερό στόχο είχε να σοκάρει και να προκαλέσει το ενδιαφέρον και την τηλεθέαση, δείχνει on camera ουροποσία, εγχείρηση πέους (!) μετά από ατύχημα λόγω μέθης, σεξουαλικές στιγμές μεθυσμένων νεαρών Βρετανών και τις απαραίτητες σκανδαλιστικές περιγραφές.
Η σειρά έχει προκαλέσει ήδη μεγάλες αντιδράσεις στην ίδια τη Μ. Βρετανία, η οποία επιδίδεται σε έναν εσωτερικό διάλογο για την κατάσταση της κοινωνίας της, της νεολαίας και των ηθικών αξιών του λαού της χώρας, χωρίς πάντως να εστιάζεται ο Κάβος ή η Κέρκυρα στο κάδρο αυτό.

Καθυστερημένη και χλιαρή αντίδραση Κεφαλογιάννη
Ωστόσο, έστω και εμμέσως, η Ελλάδα και η Κέρκυρα διασύρονται ως ένας τόπος όπου οι επισκέπτες του επιδίδονται σε ατελείωτες ακολασίες, σεξουαλικά όργια και αηδιαστικές ενέργειες. Τέσσερις (!) ημέρες μετά την προβολή του επεισοδίου, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλονιάννη με ανύπαρκτα αντανακλαστικά αποφάσισε να αντιδράσει δίνοντας εντολή στον ΕΟΤ (!!!) να… κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διαμαρτυρηθεί για τα όσα προβάλλονται στην prime time ζώνη της βρετανικής TV. Και η αντίδραση αυτή συμπυκνώνεται σε μία… επιστολή διαμαρτυρίας στην Αγγλίδα επιτετραμμένη της Μ. Βρετανίας στην Αθήνα, η οποία θα αποσταλεί οσονούπω!

Τι λέει η διευθύντρια του Γραφείο ΕΟΤ Λονδίνου
Σαφώς πιο ψύχραιμη στην αντιμετώπιση της υπόθεσης εμφανίστηκε η διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας Νέλη Τυλιανάκη η οποία παραχώρησε σήμερα το πρωί συνέντευξη στην ΕΡΑ Κέρκυρας. Η κα Τυλιανάκη, η οποία ασκεί παράλληλα προσωρινά καθήκοντα επικεφαλής και στο Γραφείο του ΕΟΤ στη Μ. Βρετανία, υποστήριξε ότι η κριτική που ασκείται στην Αγγλία εστιάζεται στο κοινωνικό φαινόμενο της συμπεριφοράς των νέων Βρετανών και των τρόπων με τους οποίους διασκεδάζουν, και περιορίζεται στο κοινωνικό φαινόμενο εντός της χώρας. Στο ρεπορτάζ, όπως δήλωσε, δεν περιέχονται αρνητικές αναφορές όσον αφορά τις υποδομές ή τα χαρακτηριστικά του Κάβου, ενώ λόγω του κοινού που απευθύνεται η συγκεκριμένη περιοχή, εξέφρασε την άποψη ότι αν και είναι λυπηρό, τέτοιες εκπομπές μάλλον λειτουργούν διαφημιστικά παρά δυσφημιστικά.

Μ. Διαβάτης: Μας κάνει διαφήμιση, όχι δυσφήμιση
Στην ΕΡΑ Κέρκυρα επίσης, αντίστοιχη άποψη εξέφρασε και ο πρόεδρος των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Κέρκυρας Δημήτρης Διαβάτης, ο οποίος άσκησε κριτική στη στάση της τουριστικής ηγεσίας για έλλειψη πρωτοβουλιών και άμεσης αντιμετώπισης των όποιων αρνητικών σχολίων προκλήθηκαν από την εκπομπή. Ο κ. Διαβάτης υποστήριξε ότι από την κυβέρνηση δεν έχει ζητηθεί η άποψη και η συμβολή των τουριστικών επιχειρηματιών στον, ούτως ή άλλως, ανύπαρκτο σχεδιασμό όσον αφορά το τουριστικό προϊόν, πόσο μάλλον για την αντιμετώπιση . Όσον αφορά την επίμαχη εκπομπή, ο κ. Διαβάτης θεωρεί ότι δεν γίνεται σύγχυση με το συνολικό προϊόν της Κέρκυρας ενώ και για τον ίδιο τον Κάβο ο οποίος απευθύνεται στη νεολαία που επιθυμεί να διασκεδάσει με αυτό τον τρόπο, τελικά λειτουργεί διαφημιστικά.

Τι θα περιέχουν τα επόμενα επεισόδια
Ακόμα πιο «σκληρές» εικόνες υπόσχονται οι παραγωγοί του reailty για τα επόμενα δύο επεισόδια που θα προβληθούν την επόμενη και τη μεθεπόμενη Δευτέρα.
Το δεύτερο επεισόδιο θα έχει ως θέμα τους …επαγγελματίες παρθενοκυνηγούς που, όπως επιχειρούν να δείξουν στο σόου, στήνονται στο αεροδρόμιο για να εντοπίσουν εκείνες τις τουρίστριες που φαίνονται να είναι πιο άπειρες. Γίνεται εκτενής αναφορά για τα φθηνά ποτά που σερβίρονται στον Κάβο –τρεις φορές φθηνότερα από το Λονδίνο- τα οποία, ως αποτέλεσμα, έχουν καθημερινές πλύσεις στομάχου στην κλινική που βρίσκεται στον Κάβο. Στο ίδιο επεισόδιο θα προβληθεί μία 19χρονη την ώρα που πέφτει από το μπαρ και σπάει την λεκάνη της, καθώς και ένας οικοδόμος που κάνει διακοπές και πάει στην κλινική κρατώντας το κομμένο του δάχτυλο…
Και στο τρίτο και τελευταίο επεισόδιο, την τιμητική τους έχουν οι Βρετανοί που εργάζονται εποχικά στον Κάβο: καμαρώνουν για το πόσο σεξ κάνουν, για τα αφροδίσια νοσήματα από τα οποία πάσχουν και μοιράζουν στις συμπατριώτισσές τους τουρίστριες…
Παρουσιάζεται επίσης η ιστορία της Τζένης που, μέσα σε διάστημα δυο εβδομάδων από την στιγμή που ξεκίνησε να δουλεύει, κόλλησε δυο αφροδίσια νοσήματα, την πάτησε αυτοκίνητο και βρέθηκε στο νοσοκομείο λόγω εξάντλησης.Τελευταία άρθρα