Την έπεσαν και στον “Παναγιώτη”

* Στο πάρα πέντε αποφεύχθηκε, χθες το πρωί, το διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ελλήνων και Σκοπιανών τουριστών στο νησί μας. Κατά τη διάρκεια ημερήσιας εκδρομής με τα ημερόπλοια, ομάδα Σκοπιανών τουριστών αποβιβάστηκε στην παραλία του “Ναυαγίου” και άρχισε να κολλάει αυτοκόλλητα πάνω στο πλοίο “Παναγιώτης”. Μεταξύ των επιβαινόντων, όμως, ήταν και ένας αξιωματικός ο οποίος τους ζήτησε το λόγο, εικάζοντας ότι το αυτοκόλλητο είχε εθνικιστικό – υβριστικό προς της χώρα μας περιεχόμενο.

* Άμεση ήταν η επέμβαση του Λιμεναρχείου, άνδρες του οποίου διαπίστωσαν ότι το μήνυμα ήταν γραμμένο στα Σκοπιανά ή Σέρβικα με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η μετάφρασή τους. Από την απεικόνιση, όμως, που έδειχνε το σύμβολο της Π.Γ.Δ.Σ. και μπάλες ποδοσφαίρου και μπάσκετ βγήκε το συμπέρασμα ότι είναι σήμα κάποιας Ομάδας τους.

* Όπως και να έχει το συμβάν, στεκόμαστε στην πράξη. Φαντάζεστε τι έχει να συμβεί αν καθένας από τους χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται το ένα και μοναδικό brand name του νησιού μας κολλούσε πάνω του και από ένα αυτοκόλλητο; Ότι θα μπορούσε να συμβεί αν στη θέση του “Ναυαγίου” βρισκόταν το άγαλμα του Διονυσίου Σολωμου ή η εκκλησία του Αγίου Διονυσίου και όποιο άλλο μνημείο μας!