Στο Αργοστόλι το θρυλικό Nilaya με τον διάσημο skipper Jarle Andhøy

Πρόκειται για το πανέμορφο Nilaya! Αυτό το σκάφος χρησιμοποιείται για εξερευνητικά ταξίδια στον Νότιο Πόλο. και για έρευνες που δεν είναι πάντα σύμφωνες με τον Νόμο.
Τον Ιανουάριο του 2012 η Νορβηγία είχε συνταραχθεί από το σκάνδαλο κλοπής του σκάφους από έναν διάσημο για τις έρευνές του skipper Jarle Andhøy ο οποίος τον χειμώνα του 2011 συμμετείχε σε ένα άλλο εξερευνητικό ταξίδι στον Νότιο Πόλο που κατέληξε με τρεις νεκρούς και το ναυάγιο του σκάφους Berserk.
Τον περασμένο Ιανουάριο ο περιπετειώδης skipper και ενώ ακόμη η υπόθεση του ναυαγίου βρισκόταν στις αίθουσες των δικαστηρίων της Νορβηγίας, φέρεται ότι έκλεψε το Nilaya προκειμένου να πάει στο σημείο που είχε χαθεί το Berserk.
Το Nilaya πέρασε μεγάλη περιπέτεια όχι μόνο γιατί το έψαχναν όλα τα Λιμαναρχεία του Νότιου ημισφαιρίου του πλανήτη αλλά και λόγω ζημιών. Ετσι κατέληξε στην Χιλη για καύσιμα και συντήρηση όπου ο Jarle Andhøy και οι συνταξιδιώτες του συνελήφθησαν από τις αρχές.
Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι τι ψάχνει σε συγκεκριμένο σημείο του Νότιου Πόλου ο Jarle Andhøy? Αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση που την απολαμβάνουν οι Νορβηγοί στους ατέλειωτους χειμώνες!
Αυτό λοιπόν το σκάφος, αλλά δεν ξέρουμε το όνομα του skipper που το έφερε, είναι στο Αργοστόλι!
ΠΗΓΗ: kefaloniapress.grΤελευταία άρθρα