Ο Δ. Γάσπαρος απαντά στο ΣΥΡΙΖΑ για τα επιδόματα τυφλότητας

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Συνεχίζεται η αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με τον υποψήφιο Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Διονύση Γάσπαρο, με αντικείμενο τα επιδόματα τυφλότητας.
Αυτή τη φορά, ο πρώην Νομάρχης απαντά στους επικριτές του για το σοβαρό θέμα των επιδομάτων, με μακροσκελή ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει ότι σκοπός των αντιπάλων του είναι να τεθεί εκτός μάχης, αδιαφορώντας εάν στις παράπλευρες απώλειες, η Ζάκυνθος διασύρθηκε διεθνώς, καθώς και ότι οι αιτιάσεις εναντίων του είναι χαλκευμένες κατηγορίες, οι οποίες, όπως αναφέρει, «προσπαθούν να συμπαρασύρουν μέσα στον πολιτικό τους οχετό οποιονδήποτε εμπόδιζε τις πολιτικές τους βλέψεις».
Ειδικότερα, ο κ. Γάσπαρος επισημαίνει σχετικά με το θέμα αυτό τα εξής:
«Στο όνομα της Δημοκρατίας δημαγωγοί και λαοπλάνοι παραποιούν την πραγματική της έννοια και οι λέξεις χάνουν τη σημασία τους.
Επί μήνες, παρακολουθούμε άναυδοι να «βιάζεται» ένα ολόκληρο νησί , να εξευτελίζονται άνθρωποι στο βωμό μιας πολιτικάντικης σκοπιμότητας.
Ποιο το πραγματικό πρόβλημα των «ινστρουκτόρων» αυτής της στοχευμένης λάσπης;
Με ποιο τρόπο θα τεθεί εκτός μάχης ο κυριότερος πολιτικός τους αντίπαλος, ο Διονύσης Γάσπαρος!
Αδιαφορώντας εάν στις παράπλευρες απώλειες η Ζάκυνθος διασύρθηκε διεθνώς, προσπάθησαν να δημιουργήσουν χαλκευμένες κατηγορίες και να συμπαρασύρουν μέσα στον πολιτικό τους οχετό οποιονδήποτε εμπόδιζε τις πολιτικές τους βλέψεις.
Ήρθε, όμως, η ώρα, που και ο ζακυνθινός λαός μίλησε και θα ξαναδώσει την απάντηση που τους ταιριάζει.
Ενημερώνουμε, δε, τόσο το «ΣΥΡΙΖΑ», όσο και τους «ανιδιοτελείς συμβοηθούς του» τα εξής:
Το οικονομικό βοήθημα τυφλότητας χορηγείται με την έκδοση και χορήγηση σχετικού πιστοποιητικού, συμπληρωμένο από οφθαλμίατρο κρατικού νοσοκομείου, Διευθυντή ή Επιμελητή Α΄, χωρίς καν παρέμβαση της Α/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής.
Ο εκάστοτε Νομάρχης είναι πολιτικός προϊστάμενος και, κατόπιν εισηγήσεως της Διεύθυνσης Υγείας και Πρόνοιας, ελέγχει τον κάθε φάκελο υποψηφίου επιδοματούχου, που περιλαμβάνει τα έγγραφα που προβλέπει ο νόμος.
Εάν όλα τα έγγραφα είναι νόμιμα, ο Νομάρχης οφείλει να υπογράψει, διαφορετικά θεωρείται ότι διαπράττει παράβαση καθήκοντος.
Επειδή παρατηρήθηκε αύξηση δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, ζητήθηκε, ήδη, πριν το 2005, όπως προκύπτει από τη σχετική αλληλογραφία, η δημιουργία επιτροπής, η οποία θα συμπεριελάμβανε γιατρό – οφθαλμίατρο με τον αναπληρωτή του για την επανεξέταση των επιδοματούχων τυφλότητας.
Με σχετική απόφαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ορίστηκαν δύο φορές στην Α/θμια Υγειονομική Επιτροπή οφθαλμίατροι, όμως και τις δύο φορές οι γιατροί παραιτήθηκαν, επικαλούμενοι ο καθένας διαφορετικούς λόγους, όπως προκύπτει ενδεικτικά από σχετικά έγγραφα, αριθμ. 1278/9-12-2010, αριθ. 1277/9-12-10 του τμήματος Υγείας – Πρόνοιας.
Επειδή στη συγκροτηθείσα Υγειονομική Επιτροπή δεν ορίστηκε νέος γιατρός – οφθαλμίατρος μετά την παραίτηση των ορισθέντων, παρά το γεγονός ότι είχαμε υποβάλλει το σχετικό αίτημα και επειδή οι αιτήσεις επιδοματούχων τυφλότητας είχαν ήδη ανέλθει στις 175, πριν την εκπνοή της νομαρχιακής μας θητείας, δεν υπογράφτηκαν τα σχετικά επιδόματα.
Όπως αποδεικνύεται από το έγγραφο αριθμ. 456/18-5-2011 του Τμήματος Υγείας – Πρόνοιας, αρκετούς μήνες μετά το τέλος της Νομαρχιακής μας θητείας, το πρόβλημα ορισμού οφθαλμιάτρου στην Α/θμια Υγειονομική Επιτροπή Ν. Ζακύνθου παρέμεινε ακόμη άλυτο και εκκρεμούσαν στην Επιτροπή αιτήσεις επιδοματούχων τυφλότητας.
Από τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση νομιμότατα έπραξε και έκανε όλες εκείνες τις ενέργειες για να διαφυλάξει το δημόσιο συμφέρον και τους νόμιμους επιδοματούχους της Ζακύνθου.
Όσον αφορά στον τρόπο παροχής επιδομάτων, είναι θέμα που έχει άμεση σχέση με τον τρόπο που η Πολιτεία επιθυμεί να χειρίζεται την απόδοση επιδομάτων και είναι στο «χέρι» του νομοθέτη να βάλει της ασφαλιστικές δικλείδες με τη δημιουργία επιτροπών οριζομένων από το Υπουργείο Υγείας.
Ποιες λοιπόν οι σκοπιμότητες ενός υποτιθέμενου σκανδάλου;
Η Ζάκυνθος σε παροχή επιδομάτων είναι δέκατη τέταρτη. Κανένας άλλος νομός, ούτε ο πρώτος ούτε ο δεύτερος στην κατάταξη επιδομάτων προπηλακίστηκε κατ’ αυτόν τον τρόπο. Εκεί προείχε ο τόπος και οι άνθρωποι, εδώ ‘παίζεται’ το παιχνίδι.
Ποιοι προσπαθούν να εξαπατήσουν ποιους;
Ποιοι είναι οι διαπλεκόμενοι στην πολιτική ζωή της Ζακύνθου.
Ο απλός πολίτης; Ο φτωχός και ανήμπορος, ο γιατρός που σ’ όλη τη ζωή απαλύνει τον πόνο των συνανθρώπων του ή ο μαθητευόμενος μάγος πολιτικός, που, στο όνομα μιας καιροσκοπικής δήθεν αριστεράς, ακροβατεί ανάμεσα σε λαϊκίστικα συνθήματα και μεταχειρίζεται δόλιους τρόπους, που παραπέμπουν σε ολοκληρωτική ιδεολογία;
Όσον αφορά στο περιβόητο οικόπεδο, που το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε ότι θα έπρεπε στο μέλλον να αγοράσει με τιμή που καθορίστηκε από ορκωτούς εκτιμητές του ελληνικού δημοσίου και με δυνατότητα καθορισμού της τελικής τιμής από το Νομαρχιακό Συμβούλιο, αποδεικνύεται ότι η απόφαση αυτή ήταν η μόνη που έπρεπε να υλοποιηθεί άμεσα στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος, αφού η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δεν είχε κανένα περιουσιακό στοιχείο και υπήρχε επείγουσα ανάγκη να στεγάσεις τις υπηρεσίες της.
Η μη πραγματοποίηση της αγοράς οφείλεται μόνο στην κατάργηση του θεσμού των Νομαρχιών.
Η ύπαρξη του οικοπέδου θα μπορούσε να είχε «γλιτώσει» και τη σημερινή Αντιπεριφέρεια από τις δικαστικές διαμάχες με την Κτηματική Υπηρεσία και από το φόβο μιας πιθανής έξωσης από το Διοικητήριο, αφού άμεσα θα περνούσε στην κατοχή της και θα αποτελούσε το μοναδικό της περιουσιακό στοιχείο.
Ο πρώην Νομάρχης Ζακύνθου, ο Διονύσης Γάσπαρος, τιμήθηκε από τους Ζακυνθινούς για τρεις συνεχείς θητείες και αποχωρώντας από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση παρέδωσε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων το ποσό περίπου των 2.000.000 ευρώ, σε μια εποχή που το μεγαλύτερο μέρος της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας βούλιαζε στα χρέη.
Πράγματι, πρέπει να αποκαλυφθούν οι κομπιναδόροι, οι λασπολόγοι, οι υβριστές και οι διαπλεκόμενοι.
Φροντίστε, όμως, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, μήπως ορισμένοι ευρίσκονται ανάμεσά σας;»!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”
www.imerazante.grΤελευταία άρθρα