Μια λεωφορειακή γραμμή «τσάρτερ» για τη Λευκάδα

Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία του Λευκαδίτη επιχειρηματία Δημήτρη Κατωπόδη που μπορεί να βοηθήσει να έλθουν περισσότεροι τουρίστες φέτος στη Λευκάδα.
Το πρόβλημα είναι γνωστό: Στο Άκτιο δεν υπάρχει ακόμη πτήση από low Cost αεροπορική εταιρεία και οι υπάρχουσες πτήσεις τσάρτερ δεν επαρκούν και τα εισιτήρια είναι σχετικώς ακριβά. Αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να στρέφονται σε εναλλακτικούς προορισμούς.
Από την άλλη η Κέρκυρα δεν έχει τέτοια προβλήματα μιας και εκεί πραγματοποιούνται εκατοντάδες πτήσεις τσάρτερ από όλη την Ευρώπη και έχει σύνδεση επίσης με 2 εταιρείες low cost. Επίσης η Ηγουμενίτσα είναι μια βασική ακτοπλοϊκή πύλη εισόδου επισκεπτών ιδιαίτερα από Ιταλία. Όμως ο επισκέπτης θα πρέπει να έλθει με το αμάξι του ή να ενοικιάσει κάποιο. Η Θεσσαλονίκη επίσης έχει εκατοντάδες πτήσεις από το εξωτερικό και μάλιστα από προορισμούς που δεν έχουν καμία πρόσβαση στη Λευκάδα(Ρωσία, Ισραήλ,Ισπανία). Ως γνωστόν η πρόσβαση τώρα με Θεσσαλονίκη έχει απλουστευθεί.
Έτσι αρχής γενομένης από 2 Ιουνίου 2012 και κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι και τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιούνται 4 δρομολόγια από Ηγουμενίτσα και Θεσσαλονίκη(αεροδρόμιο και πόλη). Αν υπάρχουν γκρουπ θα πραγματοποιούνται και επιπλέον δρομολόγια μέσα στη εβδομάδα . Πρόβλεψη σε αυτή τη περίπτωση υπάρχει και για το αεροδρόμιο του Αράξου στη Πάτρα.
Τα λεωφορεία στη Λευκάδα θα ξεκινούν από το Βλυχό και θα επιβιβάζουν από όλη την ανατολική διαδρομή : Νυδρί, Περιγιάλι,Νικιάνα, Λυγιά, Μαρίνα Λευκάδας, Πόλη Λευκάδας.
Μετά χωρίς άλλη ενδιάμεση στάση θα κατευθύνονται στην Ηγουμενίτσα και Θεσσαλονίκη από διαφορετικές διαδρομές.
Στην επιστροφή θα σταματάει στα αντίστοιχα σημεία. Στη στάση στη Πόλη της Λευκάδας οι επισκέπτες που προορίζονται για Άγιο Νικήτα ή άλλες περιοχές θα μπορούν να πάρουν ταξί ή πιθανό μεταφορικό μέσον από το κατάλυμα που έχουν κάνει κράτηση. Στη στάση στο Νυδρί μπορούν να μεταβούν με το φέρι στο Μεγανήσι. Επίσης ταξί για Πόρο Σύβοτα Βασιλική.
Το Lefkadabus λειτουργεί ως ‘Τσάρτερ». Δεν μπορεί κάποιος να αγοράσει εισιτήριο στο λεωφορείο αλλά μόνο με προπληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας στην ιστοσελίδα www.lefkadabus.com