Εκδήλωση για την Wikipedia από την Ξενοπούλειο Βιβλιοθήκη

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Την ευκαιρία για μια βιωματική εμπειρία στην ελληνική έκδοση της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia (Βικιπαίδεια), που χρησιμοποιείται και συντάσσεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη, τόσο σε χρήστες όσο και σε εν ενεργεία, αλλά και εν δυνάμει, συγγραφείς θα δώσει η εκδήλωση που διοργανώνεται στην Ξενοπούλειο Βιβλιοθήκη του Δήμου Ζακύνθου με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου με που θα δώσει.
Η εκδήλωση που έχει θέμα “Wikipedia και Περιβάλλον για όλους”, είναι η πρώτη που διοργανώνεται στο νησί μας, και αφορά μια σειρά δράσεων που έχουν προγραμματιστεί σε πανελλαδικό επίπεδο για το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο του έργου “Δες την Ψηφιακά 2.0” στο οποίο εμπεριέχεται η δράση για τον εμπλουτισμό της ελληνικής Wikipedia.
Σήμερα, η Wikipedia, η σύγχρονη ενσάρκωση της Εγκυκλοπαίδειας στην εποχή του Διαδικτύου, του ανοικτού περιεχομένου και των διαδικτυακών συλλογικοτήτων, έχει κάνει εφικτό τον στόχο της πρόσβασης στην γνώση για το σύνολο της ανθρωπότητας ενσαρκώνοντας τον διαρκή στόχο που έθεσε και η πρώτη “Encyclopédie”.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ξενοπούλειο Βιβλιοθήκη του Δήμου Ζακύνθου, το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού /Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) και τους συντάκτες της Βικιπαίδειας, και θα παρουσιαστούν οι βασικές αρχές της Βικιπαίδειας, εμπειρίες από τη συγγραφή άρθρων/ λημμάτων σχετικών με το περιβάλλον και θα διεξαχθεί βιωματικό σεμινάριο συγγραφής άρθρων. Οι παρουσιάσεις γίνονται σε χώρο με πρόσβαση στο διαδίκτυο (WiFi) έτσι ώστε οι συμμετέχοντες, εφόσον διαθέτουν προσωπικό υπολογιστή, να μπορούν να κάνουν πρακτική εξάσκηση επιτόπου. Η διάρκεια του εργαστηρίου θα είναι 3 ώρες και αφορά άτομα όλων των ηλικιών. Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”
www.imerazante.gr