Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Με δυο διαφορετικές συνεδριάσεις και οχτώ θέματα στην ημερήσια διάταξη, δυο ψηφίσματα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κλάδος και δυο ενημερώσεις από την τουριστική έκθεση στην Αυστραλία και για τις οδηγίες ελέγχων αγοράς, συνέρχεται το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων την Παρασκευή και το Σάββατο 30 και 31 Μαρτίου. Μάλιστα, ως πρώτο θέμα είναι η ενημέρωση του σώματος εκ μέρους τουΠεριφερειάρχη σχετικά με την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κεφαλονιά για τους Υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, ενώ όπως όλα δείχνουν η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει στο νησί μας εκτός και εάν συμπέσει με τις Εθνικές Εκλογές οπότε και θα αναβληθεί.
Την προσεχή, λοιπόν, Παρασκευή 30 και Σάββατο 31 Μαρτίου στις 4μμ και στις 10πμ αντίστοιχα στην αίθουσα του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, με κυριότερα θέματα της ημερήσια διάταξης:
1.Ενημέρωση σχετικά με την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κεφαλονιά για τους Υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο.
2.Απόφαση για τόπο συνεδρίασης επόμενου Π.Σ.
3.“Παραχώρηση στον Δήμο Λευκάδας της εκμετάλλευσης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας της Π.Ι.Ν. – Π.Ε. Λευκάδας, που αφορούν έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό τουριστικής προβολής της Λευκάδας”
4.Σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης νέου οργανογράμματος ΥΠΠΟΤ
5.Ορισμός εκπροσώπου στην Κοινή Επιτροπή παρακολούθησης Προγραμματικής Σύμβασης με το φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου που αφορά την υλοποίηση με βάση το Ν. 3316/2005 των δύο μελετών με τίτλο «Μελέτη Διαχειριστικού Σχεδίου της Προστατευόμενης Περιοχής» και «Ειδική Λιβαδοπονική Μελέτη για την περιφερειακή ζώνη του Εθνικού Δρυμού Αίνου»
6.Κάλυψη εξόδων μετάβασης διακεκριμένου Κεφαλλονίτη μαθητή στη Αριζόνα των Η.Π.Α. σε κατασκήνωση αστροφυσικής.
7.Διάθεση παλαιού εξοπλισμού ( Μπουλντόζες, αυτοκίνητα κ.λ.π.) και ορισμός επιτροπής στον Σύλλογο «Άγιος Λουκάς ο Ιατρός ( Συμφερουπόλεως)»
8.Έγκριση δράσεων πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων
9.Αποδοχή Διαπιστωμένων οφειλών της υπό εκκαθάρισης εταιρείας ΕΚΕΚ ΤΑΚ ΑΕ
10.Έγκριση φακέλου έργου της μελέτης «Μελέτη έργων Αποχέτευσης Ακάθαρτων και Ε.Ε.Λ. Πόλεως Ιθάκης»και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων Π.Σ. στην Οικονομική Επιτροπή
11.Ανάπτυξη και Διεθνής Αποκεντρωμένη Συνεργασία
12.Θέσπιση πάγιων επιδομάτων καθαριότητας για το έτος 2012.
13.Συμπλήρωση της παρ. 8 του άρθρου 39 του Οργανισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”
www.imerazante.gr