Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Κ. Γιαννακούρης

Την ανεξαρτητοποίησή του από την πλειοψηφούσα παράταξη του περιφερειακού συμβουλίου, ανακοίνωσε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, ο περιφερειακός σύμβουλος και γραμματέας της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΛΑΟΣ Κώστας Γιαννακούρης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του σώματος, Χρήστο Άνθη.
Η διαφοροποίηση του Κώστα Γιαννακούρη από τις θέσεις και αποφάσεις του περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου ήταν εμφανής σε όσους, κυρίως, παρακολουθούσαν τις συνεδριάσεις των περιφερειακών συμβουλίων. Το ίδιο και η δυσφορία του το τελευταίο διάστημα, παρά την προσπάθεια διασκέδασης εντυπώσεων στις δημόσιες τοποθετήσεις του. Να σημειωθεί πως ο κ. Γιαννακούρης δεν αναφέρει στην επιστολή του, τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση. Ωστόσο, η ανεξαρτητοποίηση υπήρχε το μυαλό του το τελευταίο διάστημα, όταν και κατέθεσε τη διαφωνία του σε σειρά σημαντικών αποφάσεων της περιφερειακής αρχής, όπως αυτές εκφραζόταν τόσο από τον περιφερειάρχη Σπ. Σπύρου και τον αντιπεριφερειάρχη Χρ. Σκούρτη.
Αλλά και με τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Χρ. Άνθη υπήρξαν έντονες διαφωνίες, με σημαντικότερη εκείνη που προκάλεσε και την αποχώρηση Γιαννακούρη από το περιφερειακό συμβούλιο της 18ης Σεπτεμβρίου στην Κεφαλονιά και αφορμή την τήρηση ή μη του κανονισμού του περιφερειακού συμβουλίου.
Με τούτο και μ’ εκείνο, όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι το «διαζύγιο» Γιαννακούρη – Σπύρου μόνο ξαφνικό δεν ήταν και αναμένονται με ενδιαφέρον οι δηλώσεις και των δύο πλευρών.

 Τελευταία άρθρα