Την “πόρτα” του Μονάχου χτυπά η Περιφέρεια

Με την πεποίθηση ότι και η Γερμανική αγορά θα ανταποκριθεί θετικά, παρά την άποψη που έχει για την χώρα μας και την κατάσταση που επικρατεί σε αυτή, στις τάσεις του τουρισμού για το 2012 συμμετείχε στην διεθνή τουριστική έκθεση του Μονάχου F.RE.E που άνοιξε τις πύλες της, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε προχθές, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με δικό της περίπτερο, την ευθύνη του οποίου είχε η Ε.Τ.Ι.Ν.
Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις της Γερμανίας και με ιδιαίτερη σπουδαιότητα και σημασία, αφού το 60% περίπου των εισερχόμενων τουριστών από τη Γερμανία στη χώρα μας, προέρχεται από τη Βαυαρία.
Τα μηνύματα σχετικά με τη νέα τουριστική περίοδο, για τον τουριστικό μας προορισμό δείχνουν συγκρατημένη αισιοδοξία, αφού για μια ακόμα φορά καταγράφηκε η επιφυλακτικότητα της κεντρικής Ευρώπης, σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Ωστόσο, θα πρέπει να αναφερθεί ότι το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφθηκε η Υφυπουργός Τουρισμού της Γερμανίας K. Hessel.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης έγινε διανομή τουριστικού υλικού, προκειμένου να ενημερωθούν οι επισκέπτες για τις τουριστικές δυνατότητες της περιοχής μας. Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στην έκθεση, το γενικότερο πολιτικό κλίμα της Ελλάδας δεν αφήνει ανεπηρέαστη την ανταπόκριση των Γερμανών στο κάλεσμα για διακοπές στην Ελλάδα και εκτιμάται ότι μόνο μέσα από μια επιθετική πολιτική διαφήμισης μπορεί να βελτιωθεί η εικόνα της Ελλάδας.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μετά από συνεννόηση του Περιφερειάρχη με την ADAC, το μεγαλύτερο αυτοκινητιστικό γκρουπ της Ευρώπης, με πάνω από τρία εκατομμύρια μέλη, θα παρουσιαστεί στον “οδηγό” της, σε ειδική έκδοση για τα Ιόνια νησιά, ως ένας ενιαίος τουριστικός προορισμός.Τελευταία άρθρα