Η Κηδεία του Βασιλιά Καρνάβαλου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος άλλο ένα ξέφρενο καρναβάλι έφτασε στο τέλος του και οι καρναβαλιστές με πόνο ψυχής συνόδευσαν το Βασιλιά Καρνάβαλο στην… τελευταία του κατοικία. Η πομπή ξεκίνησε από την πλατεία Ανάληψης, με επικεφαλής τη “χήρα” υπό το φως των φαναριών και των ήχων τύμπανων, με εξαπτέρυγες μάσκες και λάβαρα και συνοδευόμενοι από τους πένθιμους ήχους της Φιλαρμονικής και όσους από τους καρναβαλιστές αντέχουν τη θλίψη του αποχαιρετισμού. Ούτε για μία στιγμή δεν σταμάτησε ο ξεχωριστός ρυθμός που δίνουν οι καρναβαλιστές, οι οποίοι χάρηκαν και διασκέδασαν για μία ακόμη φορά την συμμετοχή τους στο καρναβάλι.

Η τελετή, αφού διέσχισε την Αλ. Ρώμα, και την πλατεία Αγ. Μάρκου, κατέληξε στην πλατεία Σολωμού, όπου τελέστηκε η κηδεία, όπως αρμόζει στη φήμη του Ζακυνθινού Βασιλιά Καρνάβαλου, ενώ το δρώμενο παρουσιάστηκε, σε επιμέλεια του σκηνοθέτη – ηθοποιού Κώστα Καποδίστρια.


Στη συνέχεια, η αγκαλιά του Ιονίου δέχτηκε την τέφρα του, κάτω από ένα πανόραμα βεγγαλικών μέσα σε μια Ζακυνθινή ατμόσφαιρα, με το Δήμαρχο Ζακυνθίων, Στέλιο Μποζίκη, να καλωσορίζει το Καρναβάλι του 2013. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν τα μεσάνυχτα στο Καζίνο όπου πραγματοποιήθηκε και το έθιμο της “Λαγάνας”.

ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012