Στης κρίσης τον καιρό, φτιάξε μόνος σου χαρταετό!

Θες να νιώσεις πάλι παιδί την Καθαρά Δευτέρα ή να κάνεις το σπλάχνο σου να χαρεί; Αντί να τρέχεις να βρεις χαρταετό και να τον πληρώσεις «χρυσάφι», μπορείς να τον φτιάξεις  και μόνος σου!

Τι χρειάζεσαι


– 3 πηχάκια από ξύλο, περίπου 80 εκατοστών το καθένα

– Χαρτόνι ή λεπτό νάιλον

– Λεπτό σύρμα

– Κολλητική ταινία

– Χρωματιστά χαρτιά ή εφημερίδες σε λωρίδες για την ουρά

 Σπάγκο

Πώς το φτιάχνεις

Πάρε κάθε πηχάκι και κάνε δύο μικρές εγκοπές και στα δύο άκρα του.

Δέσε τα πηχάκια μεταξύ τους στην μέση με τον σπάγκο και άφησε μισό μέτρο να κρέμεται.

Στην άκρη ενός από τα πηχάκια στερέωσε το σύρμα και πέρασέ το περιμετρικά στα υπόλοιπα, φτιάχνοντας το περίγραμμα του χαρταετού. ΠΡΟΣΟΧΗ: πρέπει να δημιουργήσεις ένα τέλειο εξάγωνο!

Ακούμπησε τον σκελετό πάνω στο χαρτόνι ή το νάιλον και κόψε το περίγραμμά του, αφήνοντας 5 εκατοστά επιπλέον.

Κόψε το σχήμα που έφτιαξες και άσε την φαντασία σου να… οργιάσει για να το διακοσμήσεις, αν φυσικά θέλεις.

Στερέωσε το χαρτόνι ή το πλαστικό πάνω στον σκελετό, γυρνώντας τα επιπλέον εκατοστά προς τα μέσα και στερεώνοντάς τα με την κολλητική ταινία.

Σε δύο άκρα από τα πηχάκια βάλε σπάγκο για να δέσεις την ουρά, η οποία πρέπει να είναι 3 – 4 φορές μακρύτερη από το μήκος του. Δέσε τα χρωματιστά χαρτιά ή τις εφημερίδες στην ουρά του αετού, ανά 15 – 20 εκατοστά.  Στην αντίθετη πλευρά από την ουρά φτιάξε τα ζύγιαδύο κομμάτια σπάγκου θα πρέπει να είναι δεμένα στα πηχάκια και το καθένα θα ενώνεται με τον σπάγκο που άφησες να κρέμεται στο κέντρο του χαρταετούς σου. ΠΡΟΣΟΧΗ: ζύγια και κεντρικός σπάγκος πρέπει να δημιουργούν ένα τέλειο τρίγωνο!

Στο σημείο όπου ενώνονται τα ζύγια δέσε γερά την καλούμπα.  Κάνε κεφάλι, περίμενε να φυσήξει λίγο και… άντε βρε, καλές πτήσεις!

Πηγή: Star.gr