Ξεχείλισε από μελωδίες το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ρίζας

Μια ευχάριστη μουσική έκπληξη περίμενε τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ρίζας. Από το πρωί κατάλαβαν ότι κάτι διαφορετικό θα γινόταν στο Σχολείο τους. Είδαν να ετοιμάζεται η αίθουσα εκδηλώσεων και όποιον από τους Δασκάλους τους ρωτούσαν γιατί, τους απαντούσε αινιγματικά “θα δείτε, θα δείτε…”!
Πράγματι, λίγο πριν το διάλειμμα, το προαύλιο γέμισε παιδιά και μουσικά όργανα. Έτσι αποκαλύφθηκε το μυστήριο! Είχαν δεχθεί την απρόσμενη επίσκεψη των μαθητών και μαθητριών του Μουσικού Σχολείου, μαζί με τους καθηγητές και το Διευθυντή τους.
Κάθισαν στις θέσεις τους – έκπληκτοι κατά κάποιο τρόπο – γιατί έβλεπαν γύρω τους παιδιά με κάθε είδους μουσικά όργανα, ενισχυτές, ηχεία, μικρόφωνα, αναλόγια και τη σκηνή να γεμίζει από μουσικούς.
Η χαρά ήταν διπλή. Όχι απλά θα έχαναν κάποια ώρα από το μάθημα, αλλά θα απολάμβαναν και τη μουσική τους! Αφού τακτοποιήθηκαν όλα, ο Διευθυντής ενημέρωσε για το Μουσικό Σχολείο, εξήγησε τι ακριβώς γίνεται εκεί και είπε ότι θα παρακολουθούσαν μια μικρή “συναυλία” από τα παιδιά.
Η μουσική και οι μουσικές φωνές γέμισαν την αίθουσα. Άκουσαν αντιπροσωπευτικά κομμάτια από το κάθε είδος της μουσικής: Παραδοσιακά Ζακυθινά, λαϊκά, έντεχνα, καθώς και κομμάτια κλασσικής μουσικής. Τους μάγεψαν τα βιολιά, τα μαντολίνα, οι κιθάρες, τα μπουζούκια, το ακορντεόν και τα ντράμς. Κυριολεκτικά τους ξεσήκωσαν τα ρόκ κομμάτια που άκουσαν και η ώρα πέρασε πολύ γρήγορα. Διασκέδασαν και θυμήθηκαν ότι η μουσική είναι Ζωή!
Χάρηκαν πολύ από την ευχάριστη αυτή “νότα” και συνειδητοποίησαν ότι είναι τυχεροί που υπάρχει αυτό το Σχολείο στο νησί μας. Έτσι, το κάθε παιδί που επιθυμεί να ασχοληθεί με τη μουσική μπορεί να το κάνει, συνεχίζοντας τη μεγάλη παράδοση του νησιού μας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”