14.900€ το κόστος συμμετοχής στις εκθέσεις της Αυστραλίας

Με στοιχεία και όχι σχόλια, πληροφορίες και ανακρίβειες από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης επέλεξε να απαντήσει στη επερώτηση – μομφή που κατέθεσε στο περιφερειακό Συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης “Επτανησιακή Αναγέννηση” Γιώργος Καλούδης αναφορικά με την πολιτική επιλογή της Αυστραλίας και των απευθείας αναθέσεων για την τουριστική προβολή των Επτανήσων, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.
Στην επιστολή του, ο κ. Σπύρου πριν απαντήσει στα ερωτήματά του, σχετικά με τη συμμετοχή της Περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση και στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου 2012 στην Αυστραλία, ξεκινά με το ακόλουθο σχόλιο: “Δεν περίμενα από έναν έμπειρο πολιτικό και αυτοδιοικητικό στέλεχος, να αντλεί και να στηρίζει τις ερωτήσεις του, από ένα και μοναδικό σχόλιο μέσα από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Η αλήθεια είναι ότι δεν “πλημμύρισε” το διαδίκτυο από τη σχετική πληροφορία, αλλά, ότι στο διαδίκτυο κυκλοφορούν και ανακρίβειες, τις οποίες καλό είναι να μην χρησιμοποιούνται στον ειλικρινή και αξιόπιστο πολιτικό διάλογο.
Θα μπορούσατε να μάθετε τι ακριβώς συμβαίνει, επικοινωνώντας μαζί μου, αν σας ενδιέφερε πραγματικά η αλήθεια και δεν το κάνατε για δημιουργία εντυπώσεων. Σε μια δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας, θεωρώ ότι το να επιλέγεται η δημιουργία εντυπώσεων, με στόχο τα πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη, παρά η ουσία των πραγμάτων, ούτε προσφέρονται θετικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας, αλλά, ούτε είναι και ο καλύτερος τρόπος επικοινωνίας με την Περιφέρεια”.

Η επιλογή έγινε κατόπιν αιτημάτων
Σε ότι έχει να κάνει με τον τρόπο επιλογής της Αυστραλίας επισημαίνεται ότι επελέγη μετά από επίμονα αιτήματα Περιφερειακών Συμβούλων από τη Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και άλλες Περιφερειακές Ενότητες, καθώς και μετά από πρόταση και αίτημα που κατέθεσε η Ομοσπονδία Κρίκετ, η οποία, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, εδρεύει στην Κέρκυρα και είναι η μοναδική Ομοσπονδία με έδρα μακριά από την Αθήνα και τέλος, μετά από πολυπληθή αιτήματα της Ομογένειας της Αυστραλίας που είναι σε συνεχή επικοινωνία μαζί μας αλλά και των ελληνικής καταγωγής βουλευτών της Αυστραλίας που με έχουν επισκεφτεί.
“Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα συμμετάσχει σε τρεις εκθέσεις στις πόλεις Μελβούρνη, Σίδνευ και Μπρίσμπαν, καθώς επίσης και στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25η Μαρτίου που διοργανώνει η Ομογένεια.
Το κόστος αυτής της συμμετοχής και του ταξιδιού, προϋπολογίζεται στις 14.900 ευρώ και όχι στις 80.000 ευρώ, όπως λαθεμένα αναφέρετε στην ερώτηση σας, στηριζόμενος βέβαια σε φήμες. Όπως αντιλαμβάνεστε θα δαπανηθούν για όλες αυτές τις εκδηλώσεις, ελάχιστα παραπάνω χρήματα απ’ ότι δαπανούμε για την συμμετοχή μας σε οποιαδήποτε άλλη μικρότερη έκθεση. Αρκεί να σας ενημερώσω ότι για τη συμμετοχή στην έκθεση Filoxenia στη Θεσσαλονίκη απαιτούνται 27.000 ευρώ”,
αναφέρει ο κ. Σπύρου!

Η ανάδειξη του Ιονίου το όφελος
Αναφερόμενος στα πιθανά οφέλη που θα προκύψουν για την Περιφέρεια μας από το “άνοιγμα” αυτής της τουριστικής αγοράς, ο κ. Σπύρου αναφέρει ότι “θα πρέπει να σας πω ότι ετησίως ταξιδεύουν από την Αυστραλία στην Ελλάδα 150.000 τουρίστες οι οποίοι μέχρι σήμερα επέλεγαν το Αιγαίο και τώρα στοχεύουμε να αναδείξουμε και το Ιόνιο. Επιπλέον από την Αυστραλία ταξιδεύουν στην Ιταλία ετησίως 650.000 επισκέπτες και σχεδιάζουμε να προταθεί ως επιλογή σε αυτούς τους επισκέπτες και η επίσκεψη στα γειτονικά Επτάνησα”.

Η ΕΤΙΝ δεν ανήκει στην Περιφέρεια
Όσον αφορά το αίτημα του κ. Καλούδη ώστε να του δοθούν τα πρακτικά της ΕΤΙΝ από το έτος 2000 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010, ο κ. Σπύρου του υπενθυμίζει αφενός ότι ανέλαβε Πρόεδρος της Ε.Τ.Ι.Ν τον Ιούλιο του 2011 και η εταιρεία είναι ανώνυμος και δεν ανήκει στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και αφετέρου ότι για τα ταξίδια του παρελθόντος από άλλες αυτοδιοικητικές αρχές σε Κίνα και Ιαπωνία, “απλά να σας θυμίσω ότι εκεί δεν υπάρχει ομογένεια, ενώ στην Αυστραλία υπάρχει ακμάζουσα ομογένεια, η οποία επιθυμεί διακαώς να συμπαρασταθεί στην Ελλάδα σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς. Επειδή αναφερθήκατε στην Αγγλία και στην Ιταλία, συμμετείχαμε στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο τη W.T.M και πριν λίγες ημέρες στην Destinations London, στη δε Ιταλία συμμετέχουμε στη μεγάλη έκθεση του Μιλάνο στη BIT και λίγο αργότερο στην έκθεση της Νάπολι”.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”Τελευταία άρθρα