Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφουν το ΤΕΙ και ο Δήμος Κεφαλλονιάς

Μνημόνιο συνεργασίας αναμένεται να υπογραφεί μεταξύ της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Κεφαλλονιάς και του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, σε θέματα τουριστικής προβολής του νησιού. στο πλαίσιο των δράσεών του με στόχο την ενεργό και ουσιαστική διασύνδεσή του με την τοπική κοινωνία των Επτανήσων και τους φορείς της. Η συνεργασία αυτή σκοπό έχει την αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού και της τεχνογνωσίας του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Κεφαλλονιάς, αλλά και τη βαθύτερη ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των επιστημόνων και των φοιτητών του Ιδρύματος σε θέματα που αναδεικνύουν την ιδιαίτερη φύση και θέση των Ιόνιων Νησιών. Με αυτό τον τρόπο το ΤΕΙ καταδεικνύει έμπρακτα ότι παραμένει προσηλωμένο στην εμβάθυνση των σχέσεών του με την τοπική κοινωνία και στην αξιοποίηση των δυναμικών προτάσεων συνεργασίας από κάθε ενδιαφερόμενο φορέα των Επτανήσων.
Ήδη έχει προηγηθεί προκαταρκτική ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ του Αντιδημάρχου Κεφαλονιάς και Προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής, Ευάγγελου Κεκάτου και του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Καθηγητή Ναπολέοντος Μαραβέγια. Σκοπός της δράσης είναι η αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού και της τεχνογνωσίας του ιδρύματος για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Κεφαλονιάς και η βαθύτερη ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των επιστημόνων και των φοιτητών σε θέματα που αναδεικνύουν την ιδιαίτερη φύση και θέση των Ιόνιων Νησιών.
“Η σκέψη να συμβάλει το ΤΕΙ στην Τουριστική Προβολή του Νησιού μας είναι ένα δείγμα της εμπιστοσύνης σας στις δυνατότητες των Τμημάτων μας και των Προϊσταμένων τους να ανταποκριθούν σε αυτό το δύσκολο έργο” ανέφερε ο κ. Μαραβέγιας, επισημαίνοντας ότι “η Διοικούσα Επιτροπή εγκρίνει και ενθαρρύνει τέτοιες συνεργασίες και με προθυμία θα προχωρήσει στην υπογραφή σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας”.
Στα άμεσα σχέδια περιλαμβάνεται η συνδιοργάνωση Ημερίδας για τον τουρισμό όπου θα υπογραφεί και το μνημόνιο της συνεργασίας, μετά και την προθυμία που εκφράστηκε από την πλευρά της Διοικούσας Επιτροπής του ιδρύματος.
“Αξιοποιούμε την παρουσία του τμήματος του ΤΕΙ στο νησί μας, η οποία είναι σημαντική και ουσιαστική και δεδομένου ότι σχετίζεται με τον τουρισμό και διαθέτουν προσωπικό με γνώσεις και τρόπους προώθησης ενός τόσο ευαίσθητου προϊόντος. Ήδη ξεκίνησε η πρώτη ομάδα φοιτητών που ανέλαβε να ψάξει στο διαδίκτυο οτιδήποτε αφορά το νησί σε θέματα τουρισμού ώστε έγκαιρα να μπορούμε να αντιδράσουμε. Πρόκειται για ένα σημαντικό μνημόνιο συνεργασίας που θα υπογραφεί και μάλιστα άμεσα”, δήλωσε στο “ΙΟΝΙΑΝ CHANNEL” ο αντιδήμαρχος Κεφαλλονιάς.
Ο κ. Κεκάτος επισήμανε πως η συνεργασία αυτή αφορά και άλλα τμήματα του ΤΕΙ που μπορούν να βοηθήσουν με διάφορους τρόπους στην προώθηση και στήριξη του τουριστικού προϊόντος, προσθέτοντας ότι “θα εμπλακούν και άλλα τμήματα δεδομένου ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι προβολής του νησιού. Υπάρχει το τμήμα Βιολογικής Καλλιέργειας όπου κάνουν την απόσταξη και σαφώς ενδιαφέρει τους τουρίστες να το δουν, το τμήμα Μουσικών Οργάνων που ξεκινά φεστιβάλ παραδοσιακής επτανησιακής μουσικής και τέλος να ενεργοποιήσουμε μέσα από τις δομές της Αυτοδιοίκησης των δράσεών του”.