Ενδιαφέρον της Περιφέρειας για τα πετρέλαια στο Ιόνιο

Με αφορμή του άρθρο του Περιφερειακού Συμβούλου, Γεράσιμου Φόρτε, στα τοπικά ΜΜΕ, με τίτλο: «Η Πάτρα τα λεφτά κι εμείς… τη βρόμα», ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρος Σπύρου, σε δηλώσεις του, αναφέρεται στις ενέργειες που έχει κάνει για το θέμα.
Οι έρευνες για ανεύρεση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο», τόνισε ο Περιφερειάρχης, «με απασχολούν από την έναρξη του διαλόγου για αυτές και πρόσθεσε:
«Θεωρώντας ότι το θέμα έχει πολλές πτυχές, επηρεάζει την οικονομική ζωή των κατοίκων των νησιών του Ιονίου αλλά και το φυσικό Περιβάλλον, προχώρησα σε σειρά ενεργειών, προκειμένου να έχω πλήρη εικόνα.
Από το περασμένο καλοκαίρι και, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Υφυπουργού ΠΕΚΑ, Γιώργου Μανιάτη, στην Κέρκυρα, είχα συζητήσει μαζί του το θέμα, είχα ενημερωθεί για τα βήματα του Υπουργείου, ενώ παρακολουθώ στενά όλες τις προκηρύξεις διαγωνισμών για τις σεισμικές έρευνες, για τους όρους εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων και το ενδιαφέρον των επενδυτών.
Σε πρόσφατη επικοινωνία μου με τον Υφυπουργό, Γιώργο Μανιάτη, έθεσα και το θέμα των πρόσφατων ανακοινώσεων για ανταποδοτικά οφέλη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, λόγω των επιπτώσεων από τις έρευνες που θα γίνουν στις επιλεγμένες περιοχές.
Πρόκειται, όπως μου είπε ο κ. Μανιάτης, για τις περιοχές δυτικά του Πατραϊκού κόλπου, το Κατάκολο και τα Ιωάννινα. Οι δεσμευτικές προσφορές θα πρέπει να έχουν κατατεθεί μέχρι τις 2 Ιουλίου.
Παράλληλα, στα μέσα της άνοιξης θα ξεκινήσουν οι σεισμικές έρευνες, στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, ώστε μέχρι το καλοκαίρι να υπάρχουν τα πρώτα αποτελέσματα.
Στις 2 Μαρτίου, όπως μου είπε, θα κατατεθούν οι προσφορές για τις σεισμικές έρευνες σε Ιόνιο και Κρήτη…

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”Τελευταία άρθρα