Ο Γιάννης Κορφιάτης στο πλευρό του λαού

O Περιφερειακός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιάννης Κορφιάτης έχει προτείνει στο Σώμα μια σειρά ψηφισμάτων, τα οποία αναφέρονται σε πολύ σημαντικά κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα.
Ειδικότερα, ο κ. Κορφιάτης έχει προτείνει την καταδίκη της περικοπής των κοινωνικών δαπανών, που επιβάλλουν η τρόικα και η κυβέρνηση, απαιτώντας γενναία κρατική χρηματοδότηση για να καλυφθούν οι ανάγκες της εκπαίδευσης για τη μεταφορά των μαθητών, της θέρμανσης των σχολείων και όλων των λειτουργικών εξόδων τους, καθώς επίσης και την άμεση αντιμετώπιση των φαινομένων υποσιτισμού μαθητών σε διάφορα σχολεία της χώρας.
Επιπροσθέτως, ο κ. Κορφιάτης έχει θέσει το θέμα της ενίσχυσης του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και τη χρηματοδότησή του, ώστε να υπάρχει ένα πλήρες σύστημα κοινωνικής πρόνοιας αποκλειστικά δημόσιου χαρακτήρα για όλους τους συνταξιούχους και τους ηλικιωμένους, καθώς και μόνιμη και σταθερή δουλειά για τα άτομα που εργάζονται στο πρόγραμμα αυτό.
Επιπλέον, ο κ. Κορφιάτης έχει θέσει ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το πρόβλημα υποχρηματοδότησης του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, καθώς και των άλλων νοσοκομείων της Περιφέρειας, τονίζοντας ότι η παροχή της υγειονομικής περίθαλψης είναι απαράδεκτη, ενώ η κυβέρνηση κόβει συνέχεια πόρους για την υγεία, δεδομένου ότι προτίθεται να παραδώσει τα νέα νοσηλευτικά ιδρύματα, μεταξύ αυτών και του νησιού μας, σε ιδιώτες.
Επίσης, έχει ζητήσει την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στους εργαζόμενους του νοσοκομείου Ζακύνθου, οι οποίο υφίστανται καθολική επίθεση σε μισθούς, ενώ ασκούν τα καθήκοντά τους με διαρκή κίνδυνο της υγείας τους.
Τέλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της ΔΑΣ έχει θέσει επί τάπητος και το πρόβλημα της τιμής του λαδιού, η οποία έχει κατρακυλήσει, τα τελευταία χρόνια, σε εξευτελιστικές τιμές, ενώ έχει αυξηθεί κατακόρυφα το κόστος παραγωγής του προϊόντος.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”Τελευταία άρθρα