“Πράσινο φως” για τις νέες εγκαταστάσεις του ΟΔΑΖ

Αίσιο τέλος φαίνεται ότι έχει το ζήτημα με τη δημοπράτηση της δεύτερης πτέρυγας του ΟΔΑΖ, αφού όπως έγινε γνωστό ο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου, υπέγραψε την προέγκριση δημοπράτησης του έργου που απασχολούσε τη Διοίκηση του Οργανισμού τα τελευταία χρόνια και το οποίο παρέμενε στον προγραμματισμό του από πολλά χρόνια πριν.
Η χρήση του νέου κτιρίου αφορά την κάλυψη των αναγκών στέγασης των Ατόμων με Αναπηρία που φιλοξενεί ο Οργανισμός και πλέον είναι στο χέρι της ΔΕΠΑΝΟΜ ως αναδόχου του έργου, η οποία έχει ήδη στείλει στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων τη διακήρυξη της δημοπρασίας, να προχωρήσει στην προκήρυξή του.
Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα ο κ. Μπετίνης, σε επιστολή του, την οποία απέστειλε στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και τη ΔΕΠΑΝΟΜ, ανέλυε την αναγκαιότητα της άμεσης προώθησης της κατασκευής των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων του ΟΔΑΖ, αφενός, γιατί οι υφιστάμενες είναι επικίνδυνες και ακατάλληλες και, αφετέρου, έχουν κατασκευαστεί από αμιαντοτσιμέντο, το οποίο είναι επιβλαβές για την υγεία των φιλοξενούμενων και των εργαζομένων στο Ίδρυμα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”