Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού στο Ζακυνθινό Καρναβάλι

Μία αντιπροσωπεία Πατρινών καρναβαλιστών θα καταπλεύσει στη Ζάκυνθο την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, προκειμένου να διοργανώσει ένα καρναβαλικό παιχνίδι πλοήγησης, κατά τα πρότυπα του Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού που διοργανώνεται στην Πάτρα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού, ανελλιπώς από το 1966.
Πρόκειται για το ιστορικό «Πλήρωμα 94», μια καρναβαλική ομάδα που συμμετέχει στο Καρναβάλι της Πάτρας και στο εμβληματικό παιχνίδι του, επί 25 χρόνια. Σαράντα μέλη από το «Πλήρωμα 94» -που ως καρναβαλική συντροφιά είναι η πολυνίκης ομάδα του παιχνιδιού στην Πάτρα, με 4 Θησαυρούς στη συλλογή της, και ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία διοργάνωσε πέρυσι το 46ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού – θα έρθουν στη Ζάκυνθο μεταφέροντας την εμπειρία, το κέφι και την αποκριάτικη τρέλα τους.
Το «Πλήρωμα 94», προσκεκλημένο του Δήμου Ζακύνθου, θα διοργανώσει ένα πλήρες παιχνίδι για τις καρναβαλικές ομάδες που θα συμμετάσχουν στην Αποκριά της Ζακύνθου και για όσες συντροφιές, σχολεία, σωματεία, ομάδες επιθυμούν να λάβουν μέρος. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί από το πρωί μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου 18 Φεβρουαρίου και θα περιλαμβάνει όλες τις επιμέρους φάσεις του αντίστοιχου πατρινού παιχνιδιού: ραδιοφωνικές μεταδόσεις θεμάτων, γρίφους, ζητούμενα, υπαίθριες δοκιμασίες, πλοήγηση στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης, αναζήτηση σημείων, προσώπων και αντικειμένων, αναζήτηση του «κρυμμένου θησαυρού» και άλλα πολλά.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών στα τηλέφωνα 26950-41181 (Πρωινές ώρες) και στην κ. Κοτσώνη Ζελίκα 6973987787 ή στο email [email protected]

Η σύνθεση της Καρναβαλικής Επιτροπής
Με καθαρά γνωμοδοτικό και συντονιστικό ρόλο για τη διοργάνωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων συγκροτήθηκε κατά της διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η σύνθεση της Καρναβαλικής Επιτροπής για το Ζακυνθινό Καρναβάλι 2012 η οποία είναι η εξής: Λαδικός Διονύσιος, Βίτσος Ιωάννης, Δεμέτη Αικατερίνη, Καπνίσης Λάμπρος, Μαμφρέδα – Κοπανά Άννα, Αλιάζης Γεώργιος, Αγαλιώτης Άγγελος, Καρακάς Αβραάμ, Μοθωναίου – Νερούλη Αικατερίνη, Ξένου – Τσουκαλά Πηγή, Καψάσκη Τζίνα, Καλόφωνος Διονύσιος, Γριβάκης Διονύσιος, Χαικάλης Κωνσταντίνος, Τσουράκη Αναστάσιο, Ταβουλάρης Ιωάννης, Ζουπάνου Αικατερίνη, Κομιώτη Μιμίκα, Σάρδη – Τραυλού Λένα, Σιγούρος Χαράλαμπος, Κοτσώνη – Βίτσου Βίκυ, Δικοπούλου Σοφία, Βαλασσοπούλου – Κρεζία Ελένη, Βίτσου Χαρά, Τσουκαλά Μαλβίνα, Μπάστας Βασίλης, Κωστάκης Ντίνος, Κοτσώνη Ζελίκα.