Η πίτα του Συλλόγου Επτανησίων Γαλατσίου

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012 ο Σύλλογος Επτανησίων Γαλατσίου, σε μια πραγματικά εντυπωσιακή εκδήλωση, έκοψε και εφέτος την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.
Η αίθουσα «Θάνος Κωτσόπουλος» υπήρξε «μικρή», για να φιλοξενήσει 350 Επτανήσιους και φίλους (250 καθήμενοι και όρθιοι στην αίθουσα το διάδρομο και τον προθάλαμο).
Μια πραγματική κοσμοσυρροή, η οποία επιβράβευσε, με την παρουσία της, τη δουλειά που επιτελείται στο Σύλλογο των Επτανησίων.
Παρούσα η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου: Ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Κυριάκος Τσίρος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου κ. Μανώλης Πρωτονοτάριος, η Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Χριστίνα Μπούρα, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεωργία Κιτσίνη, ο Αντιδήμαρχος κ. Θανάσης Μπούρας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Μανιάτης, Δήμου Κων/ος Τσιρώνης Κων/ος, Νίκου Νικόλαος, Κομπότης Ιωάννης, Χριστοδούλου Αγαμέμνων, Μαγγανάρης Νικόλαος, Σιδερής Ιωάννης, Ζέρβα Έλενα και Αυλωνίτη Ελένη, καθώς και εκπρόσωποι των πολιτιστικών φορέων, δηλαδή των Ηπειρωτών, Ρουμελιωτών, Θεσσαλών, Πελοποννησίων της Δράσης, η Γραμματέας του Συλλόγου Λευκαδίων και Πρόεδρος του Συλλόγου Λευκαδίων Φοιτητών κ. Πολίτη, η Πρόεδρος των Απανταχού Μεγανησιωτών κ. Κονιδάρη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Επτανησίων Αγίας Παρασκευής κ. Μετζελοπούλου, η Πρόεδρος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας κ. Ελένη Κονοφάου, η Πρόεδρος της χορωδίας των Οδοντιάτρων κ. Ελένη Λιβάνη.
Η εκδήλωση του Συλλόγου και αυτή τη φορά ήταν πάρα πολύ προσεγμένη, με μεγάλη ποιότητα.
Στην αρχή, η παιδική ομάδα του Συλλόγου τραγούδησε επτανησιακά κάλαντα από την Κέρκυρα και την Κεφαλονιά. Τη συνόδευσε, με τους ήχους του πιάνου, η καθηγήτρια κ. Σουρτζή – Χατζηδημητρίου.
Ακολούθησε η ομιλία τού Προέδρου κ. Γιάννη Ζαβιτσάνου, επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε. Πέραν των όσων ανέφερε, κόβοντας την πίτα, ευχήθηκε υγεία, δύναμη και αποφασιστικότητα σε όλους τους Έλληνες.
Ακολούθησε η παρουσίαση του Διοικητικού Συμβουλίου τού Συλλόγου από τον Πρόεδρο και η κοπή της πίτας. Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Γαλατσίου απηύθυνε χαιρετισμό και ευχές.
Από τη θεατρική σκηνή του πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, οι κ.κ. Νατάσα Μαρκεσίνη, Μάγδα Καντά και Τζένη Ζαρουλέα παρουσίασαν, σε μονόπρακτη θεατρική διασκευή – προσαρμογή, την κεφαλλονίτικη ιστορία του Επτανήσιου Γεράσιμου Σκιαδαρέση, με τίτλο: «Το μουρτόριο του κόντε Ρεστέλου».
Επιπροσθέτως, το χορευτικό του Συλλόγου παρουσίασε χορούς της Κεφαλονιάς, ανεβάζοντας το κέφι και τη διάθεση των παρισταμένων στα ύψη.
Ήταν μια πραγματικά υπέροχη εκδήλωση σε μια φανταστική ατμόσφαιρα.
Στόχος του Συλλόγου είναι να προσφέρει κάθε χρόνο και κάτι καλύτερο. Κάθε χρόνο και ψηλότερα, δηλαδή να προσφέρει πολιτισμό, ενώ ο Σύλλογος αποτελεί παράδειγμα πειθαρχίας και τα μέλη του είναι γεμάτς από ζωντάνια και αποφασιστικότητα.
Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος, αφού ευχαρίστησε τους παρισταμένους τούς προσκάλεσε να παραστούν και να στηρίξουν τον αποκριάτικο χορό τού Συλλόγου, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012, στο Αρχοντικό «Gallery», Καποδιστρίου 106, στη Φιλοθέη.
Τιμή πρόσκλησης, συμπεριλαμβανομένων και των ποτών, 20 ευρώ.
Περισσότερες λεπτομέρειες, φωτογραφίες και video μπορείτε να βρείτε, επισκεπτόμενοι το blog του Συλλόγου στο διαδύκτιο, στη διεύθυνση: http://www.eptanision-galatsiou.gr.