Συνεργασία του Δήμου με καρναβαλικό γκρουπ της Πάτρας

Με τους πολιτιστικούς φορείς του νησιού μας συναντήθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας, ο αντιδήμαρχος Ζακυνθίων, Άκης Λαδικός, προκειμένου να γίνει μια προετοιμασία για την καρναβαλική περίοδο.
Ο κ. Λαδικός δήλωσε στο “Ionian Channel” ότι στόχος του Δήμου είναι κάθε ημέρα να υπάρχει και από ένα δρώμενο, ενώ πρόσθεσε ότι έως τώρα έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον από νέα γκρουπ τα οποία θα λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις.
“Σκοπός μας είναι η καρναβαλική περίοδος να μην ξεκινήσει από την Τσικνοπέμπτη (16 Φεβρουαρίου), αλλά από τις 12 Φεβρουαρίου. Ήδη, προγραμματίζουμε ποδηλατοδρομία, η οποία ουσιαστικά θα “ανοίξει” την καρναβαλική περίοδο. Την Τσικνοπέμπτη θα λάβει χώρα η είσοδος του βασιλιά καρνάβαλου στην πόλη του νησιού μας, με τη συνοδεία όλων των φιλαρμονικών του Δήμου. Από ΄κει και πέρα, θα υπάρξουν και νέες δράσεις φέτος, όπως είναι η συνεργασία μας με το καρναβαλικό γκρουπ Κ94 από την Πάτρα, τα μέλη του οποίου θα παρουσιάσουν το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού. Επιπροσθέτως, θα πραγματοποιηθούν αρκετά δρώμενα στον πεζόδρομο της Αλεξάνδρου Ρώμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου θα λάβει χώρα ένα “γαϊτανάκι”, ούτως ώστε να ζήσουμε αυτό το ζακυνθινό έθιμο. Το τελευταίο Σάββατο της Αποκριάς θα έχουμε τον “Βενετσιάνικο Γάμο”, ενώ σημαντικά πράγματα προγραμματίζονται και για το πίκολο καρναβάλι. Έως τώρα έχουμε συγκεντρώσει 600 ζωγραφιές από μαθητές των σχολείων του Νομού μας. Η καλύτερη ζωγραφιά θα γίνει η αφίσα του πίκολου καρναβαλιού, ενώ όλα τα έργα θα εκτεθούν στην παιδική βιβλιοθήκη, που στεγάζεται στο Μουσείο του Γρηγορίου Ξενόπουλου. Φιλοδοξία μας είναι τα καρναβαλικά δρώμενα να μη γίνουν μόνο στο κέντρο της πόλης, αλλά και στα χωριά της Ζακύνθου. Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο φετινό καρναβάλι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 41181 και 41182” τόνισε ο κ. Λαδικός.

Συναυλία στη Λάρισα για τον Σαμψαρέλλο
Εν τω μεταξύ, ο κ. Λαδικός γνωστοποίησε ότι την προσεχή Κυριακή αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζακύνθου, θα παραστεί σε μια συναυλία που θα πραγματοποιήσει στη Λάρισα η Συμφωνική Ορχήστρα του οικείου Δήμου και η οποία θα είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο μουσικό, Κώστα Σαμψαρέλλο.
“Ο αείμνηστος Σαμψαρέλλος υπήρξε μια πολύ μεγάλη μορφή για τη Ζάκυνθο. Ήταν ο άνθρωπος που τις δεκαετίες του ΄60, του ΄70 και του ΄80 “έστησε” αυτό που λέμε μουσική στο νησί μας. Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Λάρισας, λοιπόν, θα παρουσιάσει το έργο “Θεσσαλική γη” του Σαμψαρέλλου και μας έχουν προσκαλέσει. Στόχος μας είναι να φέρουμε τη συγκεκριμένη ορχήστρα και στη Ζάκυνθο. Αυτό αναμένεται να γίνει τη δεύτερη εβδομάδα του Πάσχα. Παράλληλα, θέλουμε να διοργανώσουμε και ένα φεστιβάλ, ούτως ώστε ανά δύο έτη να γίνονται εκδηλώσεις προς τιμήν του Κώστα Σαμψαρέλλου” υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Ζακυνθίων.