Μια σημαντική πρωτοβουλία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες, αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και συναφών επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), καθώς και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ), υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την προβολή και την προώθηση του τυποποιημένου ελαιολάδου στους χώρους μαζικής εστίασης.
Οι δύο επαγγελματικές οργανώσεις έχουν σαν στόχο να ενημερώσουν τα καταστήματα εστίασης για τα πλεονεκτήματα της χρήσης του εθνικού μας προϊόντος, ενώ θα κάνουν και δράσεις προβολής του τυποποιημένου ελαιολάδου προς τους καταναλωτές-πελάτες τους σε εκατοντάδες σημεία εστίασης σε όλη τη χώρα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΠΟΕΣΕ έχει αποστείλει στις 120.000 επιχειρήσεις των 157 σωματείων μελών της, ενημερωτικό υλικό σχετικά με τα οφέλη χρήσης του ελαιολάδου, τις ποιοτικές κατηγορίες και τις ενδεδειγμένες χρήσεις του στο τηγάνι, στην κατσαρόλα ή ακόμη και στα γλυκά.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”