Ζήτημα για την προστασία της δημόσιας υγείας φαίνεται ότι θα προκύψει, σε περίπτωση που συνεχιστεί η υποχρηματοδότηση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (είναι γνωστός και ως ΕΦΕΤ).
Σύμφωνα με τον Σύλλογο των μονίμων υπαλλήλων, ο ΕΦΕΤ βρίσκεται υπό κατάρρευση και υπεύθυνος γι΄ αυτό είναι ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος έχει αφήσει τα πράγματα στην τύχη τους.
Ο ΕΦΕΤ, λοιπόν, δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει απρόσκοπτα τους ελέγχους στην αγορά των τροφίμων όσο διαρκεί η υποχρηματοδότησή του από το υπουργείο Υγείας. Είναι χαρακτηριστικό πως τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν οι ελεγκτές του ΕΦΕΤ για τους ελέγχους, έμειναν από βενζίνη καθώς τα πρατήρια καυσίμων αρνούνται να κάνουν πίστωση γιατί δεν έχουν πληρωθεί και οι έλεγχοι πραγματοποιούνται με έξοδα των υπαλλήλων, οι οποίοι μετακινούνται με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα. Παράλληλα, οι προμηθευτές σταμάτησαν κάθε προμήθεια προϊόντων και υπηρεσιών προς τον ΕΦΕΤ γιατί είναι επίσης απλήρωτοι και ο οργανισμός πλέον αδυνατεί να λειτουργήσει όσο παραμένει υποστελεχωμένος και με ανεπαρκή μέσα.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”