Εναντιώνονται στην Κτηματική οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας

Γενική Συνέλευση πραγματοποίησαν προχθές οι εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, οι οποίοι προχώρησαν σε αλλαγές επί του καταστατικού.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων, Σπύρος Πλέσσας, τόνισε πως το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα είναι πενταμελές, και όχι επταμελές, ενώ πρόσθεσε πως στόχος είναι η μείωση της γραφειοκρατίας για απλά ζητήματα, όπως είναι οι άδειες των υπαλλήλων.
“Κατ΄ αρχήν, τροποποιήσαμε το καταστατικό μας, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις σημερινές απαιτήσεις. Μειώσαμε όσο μπορούσαμε την εισφορά που πληρώνουν τα μέλη μας, δεδομένου ότι γνωρίζουμε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Στη συνέχεια προβλέψαμε τη δημιουργία ενός Συντονιστικού Οργάνου σε επίπεδο Περιφέρειας. Δηλαδή, κάποιος εκπρόσωπος του πενταμελούς Διοικητικού μας Συμβουλίου θα μπορεί να συμμετέχει σε ένα συντονιστικό, που θα συγκροτηθεί από τους Συλλόγους των εργαζομένων και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες των Ιονίων Νήσων. Έγινε γενικότερη ενημέρωση για τρέχοντα ζητήματα, όπως είναι οι μισθολογικές μειώσεις και κάναμε μια περιληπτική αναφορά στο ενιαίο μισθολόγιο, το οποίο θα υφαρπάξει περισσότερα χρήματα από τις τσέπες μας. Συμφωνήσαμε όλοι ότι το σωματείο μας πρέπει να στηριχθεί, διότι είναι απαραίτητο να λάβουν χώρα δυναμικές αντιδράσεις. Ένα ακόμη ζήτημα που μας απασχόλησε ήταν και η γραφειοκρατία που επικρατεί για απλά ζητήματα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ «ΗΜΕΡΑ»Τελευταία άρθρα