Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνάντησε ο Ζακύνθου Διονύσιος

Στο Λαγκαδά, που αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό της πενταήμερης επίσκεψής του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Βόρεια Ελλάδα, βρέθηκαν προχθές το απόγευμα ο πρώην και νυν Μητροπολίτης Ζακυνθου κ. Χρυσόστομος και κ. Διονύσιος αντίστοιχα, συνοδευόμενοι από τον ιδιαίτερο Γραμματέα του Μητροπολίτη, Αρχιμανδρίτη Σεραφειμ Κονίδη, προσκεκλημένοι του εκεί Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Ιωάννη, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα είκοσι χρόνια της Πατριαρχίας του.
Ο κ.κ. Βαρθολομαίος, που συνοδευόταν από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Άνθιμον, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανον, τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο και τον Ιερολογιότατο Διάκονο Νήφωνα, ευλόγησε έργα πνευματικής οικοδομής, κοινωνικής μέριμνας και πολιτιστικής αναγεννήσεως, ενώ το πιο λαμπρό και κατανυκτικό γεγονός που προκάλεσε τη συγκίνηση κλήρου και λαού ήταν η λιτάνευση των προσφάτως ανευρεθέντων ιερών λειψάνων της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης.
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τη συνοδεία του, υποδέχτηκαν στην κεντρική πλατεία του Λαγκαδά ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, πλήθος αρχιερέων και επισκόπων, οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, Αγιορείτες Πατέρες εκπρόσωποι της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, τοπικοί σύλλογοι και φορείς, και σύσσωμος ο Λαός του Λαγκαδά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”Τελευταία άρθρα