“Λαβράκι” έβγαλε η επανακαταμέτρηση των τετραγωνικών

Ήταν κοινό μυστικό στη Ζάκυνθο ότι αρκετοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και σπιτιών δεν έχουν δηλώσει τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα στη ΔΕΗ, συνεπώς κάποιοι πληρώνουν πολύ λιγότερα χρήματα (ή και καθόλου) για τέλη φωτισμού και καθαριότητας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, λοιπόν, είχε αποφασίσει να γίνει επανακαταμέτρηση όλων των τετραγωνικών στη Ζάκυνθο, με τη μέθοδο της αεροφωτογράφησης.
Όντως, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ενέκρινε το ποσό που απαιτούνταν για να γίνει αυτή η διαδικασία (60.000 ευρώ συνολικά), και έτσι συγκεκριμένη εταιρεία ανέλαβε το εν λόγω έργο, το οποίο έβγαλε… “λαβράκι”.
Ο αντιδήμαρχος Αρτεμισίων και πολιτικός προϊστάμενος της Πολεοδομίας, Διονύσης Κυβετός, γνωστοποίησε ότι όλα αυτά τα χρόνια κάποιοι έκλεβαν συστηματικά το Δήμο Ζακύνθου, αφού δεν απέδιδαν το ποσό που υποχρεούνταν, αλλά πολύ λιγότερα χρήματα.
“Κατ΄ αρχήν, η διαδικασία της επανακαταμέτρησης θα ολοκληρωθεί σε δύο περίπου μήνες. Ωστόσο, έχουμε τα πρώτα συμπεράσματα. Φαίνεται, λοιπόν, ξεκάθαρα, πως στη Ζάκυνθο υπάρχουν γύρω στα 12 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα και από αυτά έχουν δηλωθεί μόνο τα 3,4 εκατομμύρια στη ΔΕΗ. Αποτέλεσμα είναι κάποιοι να πληρώνουν λίγα χρήματα για τέλη φωτισμού και καθαριότητας, ενώ έχουν εντοπιστεί και ξενοδοχεία που έκρυβαν μέχρι και 3.000 τετραγωνικά, κάτι που σημαίνει ότι δεν απέδιδαν ούτε ένα ευρώ! Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, ο Δήμος κινήθηκε προς τη σωστή κατεύθυνση όταν αποφάσισε να γίνει η επανακαταμέτρηση. Είναι άδικο κάποιοι συμπολίτες μας να πληρώνουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους και ορισμένοι άλλοι να μην κάνουν το ίδιο” ανέφερε ο κ. Κυβετός.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ «ΗΜΕΡΑ»