Διεθνές χορευτικό φεστιβάλ στις Αλυκές

Το 3ο διεθνές φεστιβάλ Αλυκών με χορευτικά σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό διοργανώνει και φέτος, o Πολιτιστικός Σύλλογος Κατασταρίου “Μορφές”.
Το φεστιβάλ θα γίνει 27 Αύγουστου ημέρα Σάββατο και ώρα 21.00, στην κεντρική πλατεία Αλυκών. Όλα τα χορευτικά σχήματα μαζί με πολυμελής ορχήστρες θα παρελάσουν πεζή από το κεντρικό δρόμο των αλυκών για να καταλήξουν στο χορό της εκδήλωσης. Επιπλέον, το απόγευμα της προηγούμενης μέρας θα γίνει και εκδήλωση ανταλλαγής δώρων στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου όπου της αποστολές θα δεχθεί ο Αντιπερειφεριάρχης κ. Μυλωνάς.
Σήμερα, ο πολιτιστικός σύλλογος ΄΄Μορφές΄΄, έχοντας αποκτήσει μια σχετική εμπειρία, υπόσχεται ότι το φετινό διεθνές φεστιβάλ αλυκών θα είναι αντάξιο των προσδοκιών που δημιουργήθηκαν, τόσο από τα προηγούμενα έτη, όσο και από το όνομα των χορευτικών σχημάτων που θα συμμετάσχουν στο 3ο φεστιβάλ, καθώς φέτος, μετά από έντονες προσπάθειες του Συμβούλιου του Συλλόγου επετεύχθη συμφωνία και θα έρθουν στην Ζάκυνθο από το εξωτερικό το σχήμα Οrupap από την Τυνήσια, οι Zhar από τη Βουλγαρία, και οι Yunusemre από την Προύσα της Τουρκίας και επίσης το παρών θα δώσει και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Mαχαιράδου με το χορευτικό του τμήμα.
Η βράδια της 27 Αύγουστου θα είναι μια από της σημαντικότερες που θα ζήσει η Ζάκυνθος όσο αναφορά την χορευτική παράδοσή μας.
Έτσι λοιπόν οι ΄΄Μορφές΄΄ δημιουργούν ένα πολύ σοβαρό υπόβαθρο και μια κληρονομιά όπου μέσα από μια συλλογική προσπάθεια μπορεί αυτό το διεθνές φεστιβάλ να γίνει ένας από τους σημαντικότερους πόλους έλξεις του νησιού μας.
Τα σχήματα θα φιλοξενηθούν και πάλι για 3 ημέρες σε ξενοδοχεία της περιοχής, έχοντας πλήρη διατροφή και όλες της απαραίτητες προϋποθέσεις της καλής ζακυνθινής φιλοξενίας.
Οι φορείς του νησιού πέρυσι στάθηκαν διπλά στο σύλλογο (όπως και φέτος βέβαια) η τότε νομαρχία Ζακύνθου και ο τότε Δήμος αλυκών, το Επιμελητήριο, καθώς το φεστιβάλ περιελάμβανε εκτός της χορευτικής βραδιάς και φιλοξενία τριών ημερών σε καταλύματα με πλήρη διατροφή στα 100 περίπου άτομα που αποτελούσαν της αποστολές από Σερβία και Πόντο και όπως είναι εύκολα αντιληπτό οι οικονομικές ανάγκες ήταν αυξημένες.
Το τριήμερο, λοιπόν, φεστιβάλ εκτός από τις πολύ καλές εντυπώσεις που άφησε στους περίπου 1500 παρευρισκόμενους, έφερε τους 4 χορευτικούς ομίλους πιο κοντά, δημιουργώντας έτσι σχέσεις φιλίας και εκτίμησης με κοινό δίαυλο επικοινωνίας την αγάπη για τον χορό.
Την όλη προσπάθεια στηρίζουν εκτός από την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου (σαν συνδιοργανωτής) και οι χορηγοί του Συλλόγου, και σαν χορηγοί επικοινωνίας η Ημέρα τση Ζάκυθος και η ΕΡΖ.